Krizde işsiz kalan bankacı bakır tel sanatçısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Krizde işsiz kalan bankacı bakır tel sanatçısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

Boşta kalınca bunalıma girdiğini söyleyen Sema Kansu kendisini sanata verdi. Ürünleri endüstriyel tasarım olarak tescillenen, sekiz özel motifine patent alan Kansu, “Gelecek yıl sürpriz kreasyonlarla sergi açacağım” diyor.

Haberin Devamı

BORNOVA Halk Eğitim Merkezi’nde “Bakır örme” adını verdiği kaplamasız saf bakır telle yarattığı sanatını gönüllü verdiği derslerle meraklılarına öğreten, bir yandan da özel ürünler tasarlayan Sema Kansu, İzmir Eğitim Bilim Kültür Sanat Teknoloji Festivali’nde sergi açtı.
Gönüllü münkenler, sanatçının kına gecesi kostümü olarak hazırladığı giysileri sunarken, yine bakır tellerden hazırlanan sehpa örtüleri, abajurlar da ilgi çekti. Meslek Lisesi Elektrik Bölümü mezunu olduğunu belirten, bankacı olarak çalışırken krizde işsiz kalıp bunalıma girdiğini anlatan Kansu, şunları söyledi:

Bunalımdan çıktı

“Benim sanatım bunalımdan çıktı. İşsizlik döneminde takı yapmaya başladım, tatmin etmedi. Sonra bildiğimiz elektrik kablolarının içindeki bakır tellerle haşır neşir oldum. Bakır tellerden farklı motifler çıkarıyorum. Bu motifler özel ve tümü patentli. Endüstriyel tasarım olarak tescillenen sanatımda 6’ıncı yılımdayım. Bu arada Bornova Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerim var. Onlara öğretiyorum. Bakır telleri kimyasal işlemden geçirerek siyah, kahverengi ve altın rengi yapıyorum. Bunlarla sehpa örtüsü, abajur gibi ev aksesuarları yapıyorum. Kına gecesi giysisi olarak kostümler tasarlıyorum. Gelecek yıl başka kreasyonlar sergileyeceğim. Görülmüşü tekrarlamak istemiyorum. Ayrıca camın da malzeme olarak yer alacağı yeni denemelerim var, sürpriz olacak.”

Haberin Devamı

Erdoğan ve Çubukçu da aldı

Öte yandan Kansu, ev aksesuarlarına büyük ilgi olduğunu, tasarımlarını alanlar arasında Emine Erdoğan ile dünürünün, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun bulunduğunu söyledi. Bazı mimarların kendisiyle çalışmak istediğini belirten Kansu, ürünleri için “benzersiz” denilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini, onurlandığını kaydetti. Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Yoksul da Sema Kansu’nun öğrencisi olmak için çok başvuru aldıklarını, çalışmalarının büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!