Kraliyet Orkestrası İzmir Festivali’nde

Güncelleme Tarihi:

Kraliyet Orkestrası İzmir Festivali’nde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 00:00

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi yarın Kraliyet Concertgebouw Orkestrası’nı ağırlıyor. 20. Yüzyıl besteciliğinin büyük ismi Mahler’in 150. doğum yılı nedeniyle bestecinin 5. Senfonisini çalacak.

Haberin Devamı

24’ÜNCÜ Uluslararası İzmir Festivali, 2 Temmuz Cuma gecesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) Kraliyet Concertgebouw Orkestrası’nı ağırlayacak. İtalyan müzik eleştirmenlerinin “En İyi Şef” olarak tanımladığı Daniele Gatti yönetimindeki Orkestra, Wagner’in “Siegfried İdyll” ve 20. Yüzyıl besteciliğinin büyük ismi Mahler’in 150. doğum yılı nedeniyle bestecinin 5. Senfonisini çalacak.1888 Yılında kurulan Concertgebouw Orkestrası, kuruluşundan tam yüz yıl sonra 1988’de Kraliyet statüsü ile onurlandırıldı.
12 sanatçıdan oluşuyor
 122 yıldır sadece 6 daimi şef ile çalışan, ancak dünyanın en iyi şeflerinin konuk olarak yönettiği Orkestra’nın müzisyenleri rakipsiz bir kültürün elçileri olarak tanınıyor. Orkestrası, en üst düzeyde performans sergileyen 120 müzisyenden oluşuyor.Başarılarında, dünyanın en iyi akustikli üç salonundan biri olan Concertgebouw’da çalışmanın ve orkestra sanatçılarının çalarken birbirlerini dikkatle dinlemesinin payı olduğunu vurgulayan Orkestra yetkilileri, böylece 120 müzisyenin aynı anda çalarken bile oda müziği yapıyormuş gibi hissettiklerini, olağan üstü bir bütünlüğe ve şeffaflığa ulaşabildiklerini belirtiyor.

Haberin Devamı

Bu konser kaçmaz

Strauss, Stravinski, Bruckner ve Mahler gibi önemli bestecilerin bizzat yönettiği Kraliyet Concertgebouw Orkestrası, özellikle Mahler kayıtlarıyla rakipsiz olarak tanınıyor.La Scala Filarmoni Orkestrası’nın ardından dünyanın en iyi orkestrasını AASSM’de dinlemek isteyen müzikseverler konserin 250, 100, 60, 40 ve 20 TL’lik biletlerini Biletix gişelerinden alabilir. İKSEV, özel bölüm 250 ve 100 TL’lik biletler dışında öğrenci, öğretmen, emekli ve 60 yaş üstüne yüzde 50 indirim uyguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!