Köy camisi okul oldu

Güncelleme Tarihi:

Köy camisi okul oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2013 00:00

MUĞLA İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bodrdum’un Armutçuk köyünde yaşayan ve Mumcular beldesindeki Fuat Erten İlköğretim Okulu’na giden 24 öğrencinin, Aşağı Mazı’da yeni açılan ilkokula gitmesini kararlaştırdı.


Kaymakamlık, kararı velilere duyurdu, ancak çocuklar iki haftadır okula gitmedi.
Köy meydanında önceki gün eylem düzenlendi, çocuklarla veliler, “Mazı’ya hayır Mumcular’a evet”, “Öğretmenimizi istiyoruz, arkadaşlarımızdan ayrılmak istemiyoruz”, “Sayın MEB gör halimizi”, “Sayın Başbakan duy sesimizi” yazılı pankartlarla yürüdü. Veliler adına konuşan Sema Dönmez, “Çocuklarımızı jandarmayla okula göndereceklerini söylüyorlar. Çocuklarımız kanun kaçağı mı? Çocuklarımızı 25 kilometre uzaklıktaki yeni açılan okula göndermek istiyorlar. Bize danışmadan okulu değiştirdiler. Cami okulumuz oldu. Çocuklar iki haftadır camide eli kalem tutan velilerle ders yapıyor” dedi. Eylemin ardından velileriyle camiye giden öğrenciler defter ve kitaplarını çıkartarak ders yaptı.
Yasal işlem yaparım
Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan da Mumcular’da eğitim gören öğrencilerin Aşağı Mazı’da yeni yaptırılan Özcan Duran Karagöl İlkokulu’nda daha modern şartlarda dört öğretmenle dört ayrı sınıfta eğitim göreceğini belirtti. Gödekmerdan, “Bu karar müfettişler kurulu ve valilik tarafından alındı. Bu nedenle çocuğunu okula göndermeyenler hakkında yasal işlem yaparım. Çocukların taşıma ve öğle yemeği gibi sorunu yok. Aşağı ve Yukarı Mazı köylüleri arasındaki çekişme eğitime yansıyor, veliler bunu araç olarak kullanıyor. Buna izin vermem” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!