Koro’dan Türk sanat müziği konseri

Güncelleme Tarihi:

Koro’dan Türk sanat müziği konseri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 10:59

EGE Orman Vakfı Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu, yeni yılın ilk konserinde müzikseverleri mest etti. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Türk sanat müziğinin birbirinden nadide eserleri seslendirildi.

Haberin Devamı

Koro’dan Türk sanat müziği konseri

Bak Ambalaj sponsorluğunda gerçekleştirilen 2016 yılının ilk konserinde, TRT ses sanatçısı Mehmet Şafak yönetimindeki Ege Orman Vakfı Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu, İzmirli bestekarlar ve söz yazarlarının eserlerini seslendirdi. Türk sanat müziği sevenlere güzel bir gece yaşatan konserin sunuculuğunu, sanat güneşi Zeki Müren’in en yakın dostu, 38 yıllık eğitimci ve müzik adamı Göksenin Çakmak yaptı.


Konser öncesi konuşan Ege Orman Vakfı Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu Şefi TRT Ses Sanatçısı Mehmet Şafak, "İzmirli musiki severlerle 2016 yılının ilk konserinde buluştuk. Çok titiz bir şekilde uzun bir çalışma temposundan sonra tekrar musiki severlerle birlikte olduk. Şu ana kadar toplam 17 konser gerçekleştirdik. Doğaya 21 bin fidan kazandırdık. Bizi izlemeye gelen bize destek veren tüm İzmirli musiki severlere halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Konseri Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Ayşe Mayda, İzmirli ünlü bestekar ve söz yazarları, Vakıf yönetim kurulu üyeleri, Vakıf çalışanları, gönüllüleri ve çok sayıda doğasever izledi. Konser öncesinde bir konuşma yapan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, "Ege Orman Vakfı gönüllülerinden oluşan Türk Sanat Müziği Koromuz Mehmet Şafak yönetiminde ilk konserini 2011 yılı Ocak ayında vermişti. Bu akşam 17. konserini icra edecek. 5 yılda koromuz 17 konserle toplam 21 bin fidanı toprakla buluşturmuş oldu. Herhalde Ege Orman Vakfı konserlerini farklı kılan notaların fidana, fidanların ağaca, ağaçların ormana dönüşmesi" diye konuştu.

Konserin sonunda da Metin Gençol, Ege Orman Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu Şefi ve TRT sanatçısı Mehmet Şafak’a ve konsere katılan İzmirli bestekar ve solistlere çiçek takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!