Kordon’a yol hayal

Güncelleme Tarihi:

Kordon’a yol hayal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2001 00:00


Utku BOLULU
Haberin Devamı

KORUMA Kurulu'nun, Birinci Kordon'u da kapsayan Konak-Alsancak Koruma Amaçlı İmar Planı'nı onay kararının, İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından iptaline Başkan Ahmet Piriştina açıklık getirdi.

PİRİŞTİNA, kararın Karayolları temsilcisi olmadan alındığı için şeklen iptal edildiğini belirtti, ‘‘Yol meraklılarını uyarıyoruz. Kimse Kordon'da otoyol yapılacağı hayalini kurmasın’’ dedi.

Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi'yle birlikte Kordon'dan denize bakan Piriştina, körfezin her geçen gün temizlendiğini, dibin görünmeye başladığını belirtti, ‘‘Durum böyleyken yol isteyenleri anlayamıyorum’’ dedi.

Kordon’a yol yok

KORUMA Kurulu'nun, Birinci Kordon'u da kapsayan Konak-Alsancak Koruma Amaçlı İmar Planı'nı onay kararının, İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından iptaliyle başlayan tartışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina açıklık getirdi. Piriştina, kararın Karayolları temsilcisi olmadan alındığı için şeklen iptal edildiğini belirtti, ‘‘Yol meraklılarını uyarıyoruz. Kimse Kordon'da otoyol yapılacağını düşünmesin’’ dedi.

PİRİŞTİNA, dün düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Şekli ve kurul tarafından düzeltilebilecek kararlardan dolayı Kordon ve Konak viyadükleri için spekülatif bir umut ve farklı beklentilere sahip olanlar, hayal kurmasın’’ diyerek, şekil hatasının yeni bir toplantıda, eksiklik tamamlarak kaldırılabileceğini söyledi.

Kordon’a İzmir’li karar verir

KORDON'un nasıl kullanılacağına Büyükşehir Belediyesi, İzmirliler ve Konak Belediyesi'nin karar verebileceğini belirten Piriştina, ‘‘İzmirliler seçimlerde eğilimlerini gösterdi. Kordon'da yaptığımız düzenlemelerden sonra da beğdiklerini, dahası çok sevdiklerini gördük. Kordon, körfezin temizlenmesiyle birlikte başka hiç bir amaç için kullanılamaz’’ dedi.

KONAK'ta Varyant'la birleştirilmek için yapılan viyadükleri Koruma Amaçlı İmar Planı'nda göstermediklerini, yolu yeraltından yapmak için proje geliştirdiklerini söyleyen Piriştina, ‘‘Ancak, liman viyadükleri planda var. Kordon'a indirilmesine izin vermiyoruz. İstenirse, silo önüne indirilebilirler’’ dedi.

PİRİŞTİNA, Aliağa-Menderes arası 80 kilometrelik demiryolu hattını metro standartlarına çıkaracak 620 milyon dolarlık projeyi de onay için bugün Devlet Planlama Teşkilatı'na teslim edecek. Piriştina, projenin özetinin yeraldığı dosyaları ise YÜksek Planlama Kurulu'na sunacak. Piriştina, ‘‘Projenin kısa sürede onaylanacağından umutluyum. İzmir'in kaderini değiştirecek bu proje için hükümet üyeleri daha önce olumlu görmüşlerini açıklamışlardı’’ dedi. Piriştina, salı günü Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nın yapılacağı Polonya'ya gidecek.

Otobüsler gençleşti

BU arada, ESHOT otobüs filosunun Ağustos ayında 10.4 olan yaş ortalaması, 105 körüklü Mercedes alınıp, 67 eski model aracın devre dışı bırakılmasıyla 7,6'ya düştü. Piriştina, ESHOT'un 105 körüklü otobüsün son 13 tanesini de teslim aldığını belirterek, ‘‘Ulaşımda aktarmalı sistemle, trafik güvenliği açısından örnek kent seçildik. Yönetim anlayışımız gereği, ulaşımın konforlu olmasını da hedef görüyoruz. Eski otobüsleri teker teker devre dışı bırakıp, modern otobüsleri hizmete sokuyoruz’’dedi.

Körüklü otobüsler ile gezi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, ESHOT Genel Müdürü Ersu Hızır ile birlikte körüklü otobüslerle kent içinde kısa bir gezinti yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!