Kopan bacak helikopterle yetiştirilip yerine dikildi

Güncelleme Tarihi:

Kopan bacak helikopterle yetiştirilip yerine dikildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 00:00

Bir otomobilin çarpmasıyla bacağı kopan Marmarisli Yusuf İzzettin Şahin, helikopterle İzmir’e yetiştirildi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde başarılı operasyonla Şahin’in hem bacağı hem hayatı kurtuldu.

Haberin Devamı

AYDIN’ın Söke İlçesi’nde Yusuf İzzettin Şahin’e (69) kaldırımdan yola inerken bir otomobil çarpttı. Şahin’in otomobil ile tretuvar arasında sıkışan sağ bacağı bilek ile diz arasından koptu. Şahin, önce ambulansla Söke Devlet Hastanesi’ne getirildi.

5.5 saatlik maraton

Ardından, kan kaybı ve hayati tehlikesi olduğu için İzmir’den istenen helikopterle Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Buradan da 112 Ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Bacağın kurtarılabilmesi için kazadan itibaren maksimum 6 saat içinde ameliyat edilmesi gereken Şahin, 5.5 saatlik maratonun sonunda Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyata alındı.

İkinci bir yaşam

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Adnan Menderes, Dr. Reşat Aktaş ve Dr. Hasan Ateş’ten oluşan ekip, 8 saatlik bir operasyonla Şahin’i ve bacağını kurtardı.  Üç oğlu bulunan Şahin, sağlık ekibinin çabaları sonucu hayatta kalmasının ve bacağına yeniden sahip olmasının büyük şans olduğunu belirterek “Doktorlar ve sağlık ekibi bana ikinci yaşam hediye etti” dedi.

Zamanla yarış

Haberin Devamı

İzzettin Şahin’in zamanla yarış sonucu hayatta kaldığını belirten Doç. Dr. Menderes, “Hasta acil servise getirildiğinde kan değeri düşüktü, hayati tehlikesi vardı. Hasta acilen ameliyata alındı, başarılı bir operasyon yapıldı. Hastamız yeterli sürede yetiştirilmeseydi diz altından protez kullanması gerekecekti, hatta kaybedilebilirdi. Şimdi durumu iyi, 3 ile 6 ay arasında yürüyebilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!