Konteynerde başladı fabrikasını kurdu

Güncelleme Tarihi:

Konteynerde başladı fabrikasını kurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2011 21:19

Dünya meyve ve bitki çayları pazarının yüzde 65’ini elinde bulunduran Almanya merkezli Martin Bauer Grubu, Türkiye’de faaliyet alanını genişletti, Torbalı’da üretim tesisi açtı.

Haberin Devamı

BİTKİSEL ürünleri endüstriyel olarak işleme konusunda dünyanın en büyük firmalardan olan Almanya merkezli Martin Bauer Grubu, İzmir’in Torbalı İlçesi Karakuyu semtinde üretime başladı. Açılışta Martin Bauer Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adolf Wedel, Türkiye’deki çay sektörününü çok ilgilerini çektiğini söyledi. Türkiye’de önce bir konteynerde işe başladıklarını, sonra yer kiralayarak yola devam ettiklerini kaydeden Wedel, bugün gelinen noktada fabrika kurulduğunu anlattı, “Türkiye bu iş için önemli bir köprüdür” dedi.

Martin Bauer Türkiye Genel Müdürü Akın Palazoğlu da, 2004’te kurulan Martin Bauer Türkiye’nin, 2006’da üretime başladığını ve bir yıl sonra fabrika arazisi üzerinde ilk depoyu inşaa ettiğini hatırlattı.

En büyük tedarikçi

Üretimini yaptığı hammaddeler ile dünya meyve ve bitki çayı pazarının yüzde 65’lik kısımını karşılayan Martin Bauer, bu sektörde faaliyet gösteren firmaların en büyük tedarikçisi. Meyve bitki çayları yanında üretimini yaptığını bitkisel ekstraklarla gıda ve ilaç sanayilerine de hizmet veren firma, 2004 yılından bu yana Torbalı’da faaliyetlerini sürdürüyor. Martin Bauer Türkiye, faaliyette bulunduğu diğer tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de meyve ve bitki çayları pazarının oluşması ve büyümesine önemli katkısağladı.

 

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ TARIM
Türkiye’de 400 hektarın üzerinde bir alanda sözleşmeli tarım yapan Martin Bauer Grubu’nun ihracatı yapılan tıbbi ve aromatik bitkileri arasında nane, ısırgan otu, rezene, melisa ve anason bulunuyor. Martin Bauer Grubu, dünya genelinde yılda 60 bin ton hamdde alımı yaparak, sekiz farklı ülkede faaliyet gösteriyor.

4 BİN TON

·Grup, açılışı yapılan tesisle yıllık 4 bin ton üretim hacmine ulaştı. Martin Bauer, bu üretim miktarının yaklaşık 2 bin tonluk kısmını Türkiye’den toplanıp işlenen bitkilerin ihracatı şeklinde gerçekleştirdi. Firma gelecek 5 yıl içinde üretimi iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!