Kongre için imza verip şimdi geri çekenler var

Güncelleme Tarihi:

Kongre için imza verip şimdi geri çekenler var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 00:00

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yerel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında partisinde disiplin ve sevgi sorunu olduğunu belirterek, “Yakasında CHP rozeti takan herkes kamuoyunda partiyi küçük düşürücü ifadelerden sakınmak zorundadır. ‘Herkes ağzından çıkana dikkat etsin’ demek disiplin sopası göstermekse evet sopa gösteriyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bayır, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın, “İzmir İl Başkanı görevden alınsın” sözleriyle tarih ve biçim hatası yaptığını öne sürerek, şunları söyledi:
“Benim Mustafa Balbay’ın duruşması nedeniyle yüzlerce partiliyle Silivri’de olduğum gün basın toplantısı düzenleyerek yapılan bu açıklamayı üzüntü ile karşılıyorum. Kendisi Parti Meclisi üyesi. Sıkıntısını orada dile getirebilirdi. Dokuz aylık il başkanlığım sürecinde bana taş atan herkese çiçek attım. Kin ve nefret beslemedim. Haftada bir günü sadece iki saat işyerime gidiyorum. Ben parti için böylesine yoğun mesai verirken yapılan bu açıklamalar rencide ediyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda İzmir İl Başkanlığı sorunu yoktur. Bu kadar hırpalanmaya rağmen görevimin başındayım.”

Listelere giremeyenler

Haberin Devamı

Bayır, olağanüstü il kongresi için imza veren bazı delegelerin imzalarını geri çekmeye başladıklarını öne sürerek, “Bu işin önderliğini yapan arkadaşların bu dönem milletvekili listelerine girememiş olması, delegasyonun kafasını karıştırıyor. Birilerini vazgeçirmeye çalışıyor gibi bir görüntü vermek istemem ama iki gündür beni telefonla arayarak, ‘imzamızı geri çektik’ diyenler var” dedi. 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!