Konak'ta Türkçe zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Konakta Türkçe zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 01:21

Konak Belediyesi 13. İzmir Türkçe Günleri’nin duyurusu Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantıyla yapıldı. Toplantıya Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Bekir Yurdakul, yazar ve eğitimci Hidayet Karakuş, eğitimci Düriye Ayyıldız ve Konak Kültür İşleri Müdürü Halim Yazıcı katıldı.

Haberin Devamı

ZENGİN DİL, ÇAĞDAŞ DÜŞÜNCE

26 Eylül Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yanındaki Türkçe Taşı’nda gerçekleşecek törenle açılışı yapılacak olan 13’üncü İzmir Türkçe Günleri hakkında bilgi veren Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, toplumların düşünce sisteminin gelişmesinde dilin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Dil ne kadar zenginleşirse, ne kadar doğru kullanılırsa insanın düşünce sistemi ve toplumların gelişmişlik düzeyi de o kadar ilerliyor. Bu nedenle dilin zenginleşmesi, korunması, arındırılması ve yeni unsurlarla geliştirilmesi büyük önem taşıyor" dedi.

DİL YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Toplantıda söz alan Dil Derneği İzmir Temsilcisi Bekir Yurdakul, İzmir Türkçe Günleri’nin bir dil yolculuğu olduğunu ve bu yolculukta İzmirlilerle beraber yürüdüklerini ifade ederek, "Dil Bayramımızı kutlamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü her şey dilde bitiyor, dilimiz neyse oyuz, dilimizde ne varsa yaşamımızda da o var" diye konuştu. Etkinliğin hayata geçirilmesine destek veren isimler arasında yer alan yazar ve eğitimci Hidayet Karakuş ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün dilbilime değer veren bir lider olduğuna vurgu yaptı. Dillerin aynı zamanda ulusların sınırlarını belirleyen bir etken olduğunu belirten Karakuş, "Dil Devrimi boşuna yapılmadı. Diller aynı zamanda ülkelerin sınırını da çizer. Türkçeye sahip çıkmak varlığına da sahip çıkmaktır. Mustafa Kemal Atatürk de ulusların varlığının dile dayandığını öngörmüştür" diye konuştu. Eğitimci Düriye Ayyıldız da desteklerinden ötürü Konak Belediyesi’ne teşekkür ederek, bu tür kültürel aktivitelerin yaygınlaştırılarak devam etmesini istedi.

Haberin Devamı

ETKİNLİKLER DÖRT GÜN SÜRECEK

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek İzmir Türkçe Günleri, 26 Eylül Cuma günü saat 10.30’da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yanındaki Türkçe Taşı’nda gerçekleşecek açılış töreniyle başlayacak. Etkinlikler, açılış töreninin ardından Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek. Dört gün boyunca sürecek etkinlikler kapsamında, belediyenin kültür merkezleri ile ilçedeki bazı okullarda söyleşiler gerçekleşirken sergiler de yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!