Konak'ta kırmızı beyaz balo

Güncelleme Tarihi:

Konakta kırmızı beyaz balo
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 11:35

KONAK Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı görkemli bir baloyla kutladı. Cumhuriyet’in ilanının 91. yılında düzenlenen geceye Türk Bayrakları ve kırmızı-beyaz balonlarla donatılan Tarihi Alsancak Garı ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Davetlilerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarıyla karşılandığı Cumhuriyet Balosu’na ilgi yoğun oldu. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan ve Hülya Güven’in yanı sıra İzmir Bölge Adliyeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de davetliler arasında yer aldı.

Konakta kırmızı beyaz balo

Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan gece, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’nce hazırlanan ve Rönesans Ajans mankenlerince sahnelenen "Cumhuriyetçi Türkiye" temalı defileyle renklendi. Türk kadını ve erkeğinin Cumhuriyet ile birlikte kazandığı çağdaş kıyafetlerden oluşan kreasyon, profesyonel mankenlerce sergilendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün giysilerinin de temsil edildiği defilede, efe kıyafetleriyle sahneye çıkan mankenin zeybek dansı izleyicilerden büyük beğeni aldı. Defile sonunda Türk Bayraklı kıyafetle sahneye çıkan manken ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Alsancak Garı’nın tarihi atmosferiyle bütünleşen dans gösterisi, hep bir ağızdan söylenen 10. Yıl ve İzmir Marşı ile taçlanırken, konuklar da ellerindeki Türk Bayrakları ile coşkuya ortak oldu.

Haberin Devamı

Konakta kırmızı beyaz balo

Cumhuriyet Balosu’na ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak ve geliştirmek sorumluluğuyla çalıştıklarını söyledi. 91. yıldönümünde Cumhuriyet’i aynı coşku ve gururla kutladıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, "Bizim görevimiz Cumhuriyet’i yaşatmak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından aldığımız bu görevi sürdüreceğiz. Cumhuriyet’i eksiksiz bir demokrasi haline getirmek ve hukuk devletini korumak için çok çalışmak zorundayız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bizler O’nun bayrağını daha ileri götürmek zorundayız. Eksiksiz bir demokrasi için, insan hakları ve hukuk devleti için; yaşasın Cumhuriyet diyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!