Konak’ta öykü günleri

Güncelleme Tarihi:

Konak’ta öykü günleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2012 00:00

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Öykü Günleri, bu yıl 23-25 Şubat arasında gerçekleştirilecek. Leyl Erbil onur konuğu olarak katılacak. Karma sergi, söyleşiler, Radyo Tiyatrosu da olacak.

Haberin Devamı

KONAK Belediyesi’nce bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Öykü Günleri, 23-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Onur konuğu Leyla Erbil’in yazarlık serüvenini, Fergun Özelli’nin yönetiminde tanınmış yazarlar Demir Özlü, Fatoş Erbil Pınar, Mahmut Temizyürek ve Necmiye Alpay anlatacak.
Etkinlik kapsamında ayrıca, Asuman Susam’ın yöneteceği “Toplumsal Bellek, Yüzleşme Ve Edebiyat” konulu söyleşiye Nilüfer Kuyaş, Nilüfer Narlı ve Sibel Oral eşlik edecek. Aynı gün “Başka Dilde Yazmak” konulu söyleşiyi Raşel Rakella Asal yönetecek, Rıfat Mertoğlu, Riitta Cankoçak ve Mıgırdiç Margosyan birikimlerini aktaracak.

Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Sanat Galerisi’nde, Berna Dikkaya, Tijen Hasçi, Neslihan Yıldız Altekin, Nilüfer Çetin ve Jülide Ayözen Kırbıyık’ın “Karma Şık” adlı karma resim sergisi açılacak.

Kısa öyküler

Haberin Devamı

Etkinliğin ikinci gününde onur konuğu Leyla Erbil adına kısa öyküler okunacak. Ahmet Önel’in yöneteceği etkinliğe Aydın Şimşek, Ayşegül Tezören ve Zeynep Sönmez katılacak. Ardından, Nilüfer Açıkalın, Öykü Oynamak adlı kitabından bölümler okuyacak.

Bu yıl etkinliklere Radyo Tiyatrosu renk katacak. Bilge Karasu’nun “Sevilmek” isimli radyo oyunu, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nce seslendirilecek. Öykü Günleri’nde “Edebiyatta Sansür” de konuşulacak. “Sansür” konulu paneli Melek Göregenli yönecek, Latife Tekin, Mine Söğüt, Müge İplikçi ve Yeşim Dorman değerlendirmelerde bulunacak.

İktidar ve mizah

Etkinliğin akşam bölümünde ise Melih Ergen’in yöneteceği “İktidar ve Mizah” konulu söyleşide Bahadır Baruter, Cihan Demirci, Muzaffer İzgü ve Tan Oral izleyenlere kahkaha tufanı yaşatacak. Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Neşe ve Karikatür Müzesi’nde de “Çizgi Roman ve Karikatür” konulu söyleşi düzenlenecek, Devrim Demiral yönecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!