Konak’ta itiraza ret

Güncelleme Tarihi:

Konak’ta itiraza ret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

KONAK Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Mustafa Kocaoğlu'nun Güçbirliği'nin Basmane Meydanı'ndaki inşaatının durdurulması itirazı oy çokluğuyla reddedildi. Verilen ruhsatın yasalara aykırı olduğunu savunan Kocaoğlu, ‘‘İtirazımız suçduyurusu niteliğindedir. Mahkemede sonuçlanacaktır’’ dedi.

Mal kaçırır gibi

MECLİS gündemine alınmadan inşaata ruhsat verildiğini öne süren Mustafa Kocaoğlu, ‘‘İsteseydiniz meclise getirebilirdiniz. Ancak siz, yangından mal kaçırır gibi ruhsat verdiniz. Kafamızda soru işaretleri bıraktınız. Neden olağanüstü mecliste tartışmadık? Bu haraketlerinizle İzmir'e zulüm ediyorsunuz. Padişah yasaları uyguluyorsunuz’’ diye konuştu.

Yasal yol açık

RUHSATIN yasal koşullarda verildiğini söyleyen Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi ise, ‘‘Büyükşehir Belediyesi de bu projeyi onaylamıştır. Siz isterseniz yasal yollara başvurabilirsiniz. Ancak, Güçbirliği inşaatından daha önemli sorunlarımız var. Karabağlar'ı, Yeşildere'yi unutmamalıyız’’ dedi.

Efes’e sinema kabul edilmedi

EFES Oteli konferans salonlarının bulunduğu yere sinema yapma isteği Konak Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi. Boş havuz ve konferans salonunun bulunduğu yere 15-21 metre yüksekliğinde yapılması planlanan sinemanın yüksekliği arttıracağını belirten DSP Meclis üyesi Muammer Tamer, ‘‘Bölgede zaten belli bir yoğunluk var. Sinema salonu burayı daha da yoğun hale getireceği için reddettik’’ dedi.

25 bin işyerine geçici ruhsat

KONAK Belediyesi, yapı uygunluk belgesi alamadıkları için ruhsat başvuruları kabul edilmeyen yaklaşık 25 bin işyerine bir yıl süreyle geçici çalışma belgesi verecek. Kararın komisyonda görüşüldüğünü belirten Belediye Başkanı Erdal İzgi, ‘‘İstanbul ve Ankara'da bir çok belediye geçici ruhsatla sorunu çözmüş. Bu yola gideceğiz, hem vatandaşlar mağdur olmayacak, hem de biz zor durumda kalmayacağız. Amacımız para toplamak değil, vatandaşın mağduriyetini önlemek’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!