Komik cezaya isyan

Güncelleme Tarihi:

Komik cezaya isyan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 21:58

FIBA’nın Apoel’e verdiği üç maç seyircisiz oynama ve 40 bin euro para cezasını çok yetersiz bulan Pınar KSK itiraz edecek.

Haberin Devamı

PINAR KSK basketbol Şube Başkanı Nazım Torbaoğlu, FIBA’nın Güney kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel’e olaylı karşılaşmadan sonra verdiği üç maç seyircisiz oynama ve 40 bin euro para cezasına itiraz edeceklerini açıkladı. “FIBA’nın yunanistan ve Rum Kesimi’ni koruma tavrı yine ön plana çıktı” diyen Torbaoğlu, “Türkiye basketbol Federasyonu’yla işbirliği yaparak itirazımızı ileteceğiz. Bence bu olayların cezası, en az iki yıl Avrupa kupalarından men olmalıydı” dedi. Apoel maçındaki FIBA gözlemcisinin raporunu sadece sahaya atılan yabancı maddeler üzerine kurmuş olabileceğini belirten Torbaoğlu, “Gözlemci, koridordaki olayları görmediği için raporuna eklememiş olabilir. Biz her oyuncumuzun tek tek yazılı ifadesini alıp, TBF aracılığıyla FIBA’ya göndereceğiz” diye konuştu. Antrenör Hakan Demir ise bu boyuttaki olaylarda verilen cezaların örnek teşkil etmesi gerektiğini hatırlatarak, “Daha caydırıcı olmalıydı” ifadesini kullandı. KSK, cumartesi günü deplasmanda oynanacak beşiktaş maçının ertelenmesi için TBF’ye başvurdu.

Karşıyaka’ya yeni rakipler

Haberin Devamı

FIBA Eurochallenge Cup’ın ilk turunda (G) Grubu’nu lider bitiren, 2. turda (J) Grubu’nda yer alan Pınar Karşıyaka, Slovenya’nın Krka Novo Mesto ile Belçika’nın Antwerp Giants ve Dexia Mons-Hainaut ekipleriyle eşleşti. Statüye göre ilk iki sıradaki takımların çeyrek final vizesi alacağı gruptaki ilk maçını 18 Ocak’ta Antwerp Giants’la deplasmanda oynayacak  Kaf-Kaf, sonra iç sahada üst üste üç sınav verecek. Yeşil-kırmızılı ekip 25 Ocak’ta Krka, 1 Şubat’ta Dexia Mons-Hainaut, 15 Şubat’ta Antwerp’i ağırlayacak. Kaf-Kaf, Krka’yla 22 Şubat’ta, Dexia Mons-Hainaut’la 3 Mart’ta deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Karşıyaka ikiye bölündüizmir, (DHA)KARŞIYAKA’da Kemal Kılıç’ın sözleşmesi dün feshedelirken, yeni teknik patronun kim olacağı konusunda camia yine ikiye bölündü. Taraftarlar Reha Kapsal’ı isterken, camianın ileri gelenleri ise Hüseyin Hamamcı’nın dümene geçmesini arzu ediyor. Yönetim önceliği Kapsal’a verirken, Asbaşkan Tayfun Yelkenbiçer adaylarla görüşecek. Federasyon’a başvurmayacağını açıklayan Kemal Kılıç, yönetimde arasında sorun bulunmadığını dile getirdi. İlk yarıda Adana ve KSK’de görev alan Kılıç, sezon sonuna kadar başka takım çalıştıramayacak.

Arkas üç cephede

Haberin Devamı

ARKAS’ın Maliye milli piyango’yu eleyip lig ve Challenge Cup’tan sonra  Türkiye Kupası’nda da yola devam etmesi kurmayları sevindirdi. Basın Sözcüsü Uğur Özden, “Ligde ilk yarının son maçını cumartesi evimizde Ziraat Bankası’yla oynayacağız. Yenilirsek ikinci sıradaki rakibimizle aramızdaki fark açılacak. Bu sezon Avrupa maçlarından sonra ligde milli piyango ve MEF’e yenildik. Konsantrasyonumuzu bozmayıp bu maçı kazanmalıyız” dedi.

Herkes suskun Yılmaz şaşkınGÖZTEPE’nin yollarını ayırma kararı aldığı Kaptan Yılmaz Özlem, “Böyle bir vedayı hak etmedim” dedi. Futbol Direktörü Ali Gültiken’le yüz yüze görüşmediğini belirten Yılmaz, “Karar düşündürücü. Kime sorsam, benimle sorunu olmadığını söylüyor. Ancak açıklama yapan hiç kimse yok. Sezon başında yönetim ve teknik heyet beni çok istedi. Ben dik durup faydalı olmaya çalıştım. Sorunlu oyuncuyu kimse kadroda tutmak istemez. Ben sorun falan da çıkarmadım. Bu takıntının nedenini anlamakta güçlük çekiyorum” dedi. Futbola devam edip etmemekle ilgili kararını henüz vermediğini belirten tecrübeli yıldız, “Önce sözleşmemle ilgili sorunu çözeceğim. Önümüzdeki ay 39 yaşında olacağım. Bucaspor’da üst üste iki şampiyonluk yaşadım. Daha oynayabilirim, ama kararsızım. Antrenörlüğe de yönelebilirim” diye konuştu. Sezon başında bir grup taraftarın Göz-Göz’e transferine tepki gösterdiği Yılmaz’ın, Ali Gültiken’le de yıldızının barışmadığı öne sürüldü. Yılmaz sarı-kırmızılı ekipte 8 maç oynadı, 459 dakika sahada kalırken penaltıdan bir gol attı. ? Ergin KARATAŞ / izmir, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!