Kod Adı Keklik İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Kod Adı Keklik İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2010 00:00

Büyükşehir, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun ‘Kod Adı Keklik’ oyununu, 4 gün boyunca İzmirliler ile ücretsiz olarak buluşturacak.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun (AST) ‘Kod Adı Keklik’ adlı oyununu İzmirli sanatseverlerle buluşturacak. ‘Kara Güldürü’ türündeki oyun bugün, yarın, 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak sahnelenecek. Oyun saat 21.00’de başlayacak.
Mürsel Yaylalı’nın yazıp, Murat Çidamlı’nın yönettiği oyunda Hakan Güven, Yıldırım Şimşek, Mehnmet Ulusoy, Ali Seçkiner Alıcı, Özge Yıldırım, Cengiz Çelik, Erdem Ulusal ve Özgürcan Çevik rol alıyor. Müzikleri Ali Seçkiner Alıcı’ya ait olan ‘Kod Adı Keklik’in dekor tasarımlarını Ayşen Gül Şimşek gerçekleştirdi.
Oyun, Avrupa Birliği’ne geçiş sürecinde olan hayali bir Afrika ülkesinde geçiyor. Geleneksel yapısını ve feodal kalıntılarını korumaya çalışan ülkede hızla batılılaşmanın, modernleşmenin ve bunların taşıdığı sorunların çerçevesinde, ‘Fallus’ karakterinin bir karakola şüpheli olarak getirilişi konu edilerek toplumdaki iktidar güçleri mizahi bir bakışla eleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!