Kocaoğlu'ndan müjde

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlundan müjde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 00:00

İZELMAN personeline tazminatları ödenecek.

Haberin Devamı


İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alımı ihalesini kaybeden İZELMAN'ın 650 personelinin tazminatları ve tüm haklarının ödeneceğini, personelin ihaleyi kazanan firmada yeniden işe gireceğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alımı ihalesini kaybeden İZELMAN'ın 650 personelinin tazminatları ve tüm haklarının ödeneceğini belirterek, “İZELMAN şirketimiz ihale sonrası mahkemeye başvurdu. Bunun sonucunu bekliyoruz. Biz taşeronlaşmayla mücadele ederken ‘ihale koşulları içinde kendi şirketlerimiz ihaleye girecek kendi şirketlerimiz ihaleyi alırken taşeronlaşmaya son vereceğiz’ dedik ve bunu gerçekleştirdik ama ihalenin kuralları var. İhale şartlarına göre şu anda belli bir firmada kalıyor. Eğer yasa böyleyse ihaleyi iptal etmek gibi bir yetkimiz yok. O zaman ihaleyi alan firma ile sözleşmeyi imzalayacağız çalışmalar başlayacak. 650 arkadaşımız tüm haklarını alacak. İsteyen taşeron firmada çalışmaya başlayacak. Bir taraftan 650 işçiyi almak diğer taraftan da 650 kişiye ücret verme lüksümüz yok. Zaten onları nerede çalıştıracağız ne yapacağız? Bütün arkadaşlarımız hiçbir ayrım yapmadan tüm haklarını alacaklar. Ondan sonra yeni firmada çalışacaklar. Bir süre sonra ihaleyi İZELMAN, İZENERJİ alır. Sendika tabiki işçilerin taşerona gitmemesi için eylem de düşünebilir tavır da alabilir ama biz de yasayı uygulamak zorundayız. 650 kişinin tazminatları, İZELMAN tarafından ödenecektir. Belediyenin bütçesinin sindiremeyeceği bir tazminat söz konusu değildir.”

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alımı ihalesinde süre yıl sonunda dolacak. İZELMAN'dan ayrılacak 650 personel sekiz ay ihaleyi kazanan şirkette çalışacak. Yılsonunda yeni ihale yapılacak.

KÖRFEZ TEMİZLİĞİ DALYAN VE DERE AĞZINDA SÜRÜYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Körfez temizleme çalışmalarının devam ettiğini, ÇED raporu alındıktan sonra sürecin hızlanacağını belirterek, temizlik çalışmalarının şimdilik dere ağzı ve Dalyan'da gerçekleştirildiğini anlattı. Kocaoğlu, ”Zaten projede ne kadar malzemenin taşınacağı, rehabilite edileceği ve bunun kaç araç gereçle nasıl taşınacağı ortaya çıktığında körfezin temizlenme süresi de bilinecek” dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜK KANAL'DAKİ TIKANIKLIK ARAŞTIRILIYOR
Kocaoğlu, Büyük Kanal'daki tıkanıklığın nedeninin araştırıldığını belirterek, “Bu yıl yağmurların çok olmasından tıkanmış olabilir. Onu inceleme sonucunda göreceğiz. Biz şimdi oradaki hattı temizliyoruz. Kum mu dolmuş izolasyon malzemeleri mi dolmuş onu göreceğiz. Eğer Hilal İstasyonu'na çakılan kazık, boruya çakıldıysa onu da göreceğiz ki öyle bir şey olduğunu sanmıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!