Kocaoğlu: İzmir’i sahiplen

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: İzmir’i sahiplen
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2008 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Abla- Ağabey-Kardeş Projesi’ne katılan üniversiteli gençler ve projeye evlatlarıyla destek veren ailelerle biraraya geldi.

Kültürpark’ta düzenlenen buluşmaya, 2007-2008 eğitim-öğretim döneminde projeye 9 metropol ilçeden katılan bin 600 abla-ağabey ve 821 kardeş ile aileleri katıldı. Abla-Ağabey-Kardeş Projesi’nin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, geçen sene başlattıkları projenin günden güne büyüdüğünü belirtti. İzmir’in kenar semtlerinde oturan ilköğretim çağındaki öğrenciler ile üniversiteli gençleri buluşturarak, çocukların eğitimine katkıda bulunmayı hedefledikleri bu projenin çok verimli olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Sunduğumuz projeyi kabul ederek, destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Hepimiz, İzmir’e Anadolu’nun çeşitli yerlerinden geldik. Hem geldiğimiz yeri, gelenek ve göreneklerimizi unutmayacağız, hem de doyduğumuz yer olan İzmir’e sahip çıkacağız. Birbirimize kenetlendikçe daha çok güçleneceğiz" dedi.

Geçen sene başlamıştı

Başkan Kocaoğlu, Projenin önümüzdeki sene daha da güçlenmesi için daha çok katılımın olmasını beklediklerini ifade ederek, "Abla-Ağabey-Kardeş Projesi’nin başarısından esinlenerek, Kardeş Aile Projesi’ni hayata geçirdik. Bu projeye de destek bekliyoruz. Biz birbirimize daha çok kenetlendikçe Türkiye Cumhuriyeti’ne, bu ulusa kimse kem gözle bile bakamayacaktır" dedi. Abla-Ağabey-Kardeş Projesi Koordinatörü Filiz Bengütaş ise, projenin ilk olarak geçen sene Buca ve Bornova pilot bölgelerinde başladığını hatırlatarak, "2006-2007 yılındaki abla-ağabey sayısı 350, kardeş sayısı ise bin kişiydi. Bu sayı, bu yıl ikiye katlandı. Bunu size borçluyuz. İzmir’in imbatında çok güzel yol alıyoruz" dedi.

Muhtarlardan plaket

KonuŞmalarIn ardından, proje katılımcılarına birer sertifika verilirken; Günaltay, Zafertepe, Refet Bele, Ali Fuat Erden, Onur, Sevgi, Limontepe, Yurtoğlu, Gazi, Ulubatlı, Adatepe ve Koşukavak mahalleleri muhtarları Başkan Aziz Kocaoğlu’na projeden duydukları memnuniyeti dile getirmek için birer teşekkür plaketi sundular ve başarı dilediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!