Kocaoğlu ‘isyancı’lar için yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu ‘isyancı’lar için yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2011 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, krizin neden çıktığını düşündüğünü belirterek gazetecilere, “Sizler de gazeteci olarak bu konuya biraz kafa yorun, ipuçlarını benimle paylaşarak destek olun” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘İsyancı’ diye anılan, Karabağlar, Konak, Buca, Bayraklı, Menderes, Karşıyaka, Bornova ve Çiğli belediye başkanlarının toplu randevu ısrarı, Cevat Durak’ın, “Sevgi ve ilgi bekliyoruz” açıklaması için, “Böyle bir açıklama neden yapıldı bilemiyorum. Ne kırdık, ne ayrım yaptık. Karşıyaka Belediye Başkanı’mızla da benim bildiğim bir problemimiz yok. Bu arkadaşlar neden böyle bir tutumu içine girdiler, tüm samimiyetimle söylüyorum o konuda da bir bilgim yok” dedi.

Nerede hata yaptık

Kocaoğlu, ‘isyancılar’ krizinin neden çıktığını düşündüğünü belirterek, şunları ssöyledi:

“Ben de bu işler başladığından beri ‘acaba ne hata yaptık’ diye düşünüyorum. Bir türlü bulamadım. İzmir Büyükşehir Belediyesi gemisini yürütüyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye başkanlarımız ne zaman randevu isterse veriyoruz, ilçe meclis üyelerimiz aynı şekilde. Hiçbir sıkıntımız yok. Bu olay nereden çıktı onu da bilemiyorum. Ben de çözmeye çalışıyorum. Sizler de araştırmacı gazeteci olarak bu konuya biraz kafa yorarsanız ve bulduğunuz ipuçlarını benimle de paylaşırsanız, bu konuda karar vermeme ya da değerlendirmeme destek olursunuz.”

Haberin Devamı

Dayatmaya karşıyım

Kocaoğlu, sekiz ilçe belediye başkanının toplu randevu isteği olmadığını öne sürerek, “Benden toplu randevu istenmedi. İstense de tren kaçtı. Bir kişi kendi sorunlarını konuşmak için randevu istedi, sonra ‘sekiz kişi geleceğim’ dedi. Yaşamım boyunca dayatmaya karşı çıktım” dedi.
Kocaoğlu, ilçe belediye başkanlarının tekli görüşmeyi kabul etmeyecekleri yönündeki soruya “Olabilir, bana gelen bir şey yok ama olabilir” derken Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in krizle ilgili İzmir’e geleceğiyle ilgili soruya, “Gürsel Bey de gelebilir herkes gelebilir. Buyursunlar gelsinler ,konuğumuz olsunlar. Hiçbir problem yok” yanıtını verdi.

Kavgayla işimiz olmaz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada da Kocaoğlu özetle şöyle dedi:

“İzmirli hemşehrilerimiz bizden polemik değil hizmet bekliyor. Sanıyorum arkadaşlar yanlış anladı. Bizim Meclis’e getireceğimiz konu, ilçe belediyelerimizin ilan gelirlerinin azaltılması hedefine yönelik bir girişim değil. Aksine, kente daha iyi, daha koordineli hizmet vermemizi sağlayacak, üzerinde uzun süredir çalıştığımız bir düzenleme bu. Herkesin görev sahası net çizgilerle ayrılacağından, o bölgedeki sorunların karşılıklı pas edilmesini, dolayısıyla hizmetin gecikmesini önlemiş olacağız. Tüm amacımız budur! Biz birlikte yola çıkmış bir takımız ve hedefimiz İzmir’e, İzmirliye hizmet. Kavgayla işimiz olmaz, olmamalı.”

Haberin Devamı

Durak: Sekiz aydır randevu bekliyorum

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Büyükşehir’de anlayış değişikliği olduğunu öne sürdü, şunları söyledi: “Haklı, aramızda sorun yok ama ben 8 aydır Kocaoğlu’ndan randevu bekliyorum. Biz randevu beklerken cadde ve sokakların bölünmesi kararı alınıyor, örneğin Denizpark’a genel sekreter yardımcısı imzasıyla gelen yazıda ‘ruhsatı var mı’ deniyor. Bu bir anlayış değişikliğini gösteriyor. Destek çıkılmıyor, bari köstek olunmasın. Kendisi de bir adım atmalı. Eğer biz hata yapıyorsak kulağımızı çekmeli ancak böyle değil. ‘Herkesin bir yoğurt yiyişi var’ diyor ama o yoğurdu birlikte yemeliyiz. Tren kaçmaz.”

Sakınca görmüyorum

Haberin Devamı

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da yaklaşımlarının Kocaoğlu’nun işini kolaylaştıracağını belirtti, şu görüşü savundu: “Ortak sorunlar için bir seferde çözüm bulunabilir. Aynı şeyleri saatlerce ayrı ayrı söylemektense bir kerede dile getirmek daha doğru olur. Kaldı ki biz dostuz, arkadaşız. Birlikte, bir arada olmamızda bir sakınca görmüyorum. Ortada bir kriz de görmüyorum. Randevulaşma konusundaki sorununun neden kaynaklandığını bilmiyorum.”

İftarda çözüm arayışları

CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu pazartesi günü İzmir’e gelecek. Tekin ve Canalioğlu, İl Başkanı Tacettin Bayır’ın iftar yemeğine katılacak. Parti yöneticileri, isyancı belediye başkanları sorununu konuşacak. Salı günü de tüm belediye başkanları birlikte iftar açarak, barış ve dostluk mesajı verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!