Kmetkova ve Bereza’dan caz terapi

Güncelleme Tarihi:

Kmetkova ve Bereza’dan caz terapi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 13:19

İZMİR Avrupa Caz Festivali’ndearp ve gitar ikilisi Maria Kmetkova ve Pavol Bereza su gibi akıp giden müzikleriyle dinleyicilerine adeta caz terapi yaptı.

Haberin Devamı

Kmetkova ve Bereza’dan caz terapi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde izleyiciler, sıra dışı bir konsere tanık oldu. Caz için pek de alışıldık olmayan arp ve gitar ikilisi Maria Kmetkova ve Pavol Bereza, müzikleriyle dinleyicilere adeta terapi yaptı. İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen konserde arpist Maria Kmetkova ve gitarist Pavol Bereza, pek çok Slovak sanatçı için esin kaynağı olan besteci, flütçü ve oyuncu Sisa Michalidesovss’nın kendileri için bestelediği "Sisa and the Gray Pigeon for 53 strings" adlı projeyi seslendirdi. Birbiriyle uyumlu olağanüstü bir enstrüman kombinasyonu ile yorumlanan eser, sanatçıların muhteşem tekniği ve iş birliği halindeki tellerin uyumundan doğan çok renkliliğin yanı sıra duygusal bir ruh hali de yarattı.

23. İzmir Avrupa Caz Festivali, 11 Mart Cuma günü Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile yapılacak Juan Garcia - Herreros - Snow Owl konseriyle devam edecek.


BAKMADAN GEÇME!