Klor yatırımı ithalatı kesecek

Güncelleme Tarihi:

Klor yatırımı ithalatı kesecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 00:00

Tarım ilaçları ve kimyasal ürünler konusunda Türkiye’nin köklü kuruluşlarından Koruma Şirketler Grubu, Denizli Honaz’daki klor yatırımını tamamladı, yarın devreye alıyor.

Haberin Devamı

Kocaeli'de 1963 yılından bu yana tarım ilaçları ve kimyasal ürünler başta olmak üzere beş farklı sektörde faaliyet gösteren Koruma Şirketler Grubu, üçüncü fabrikasını Denizli’de kurdu. Honaz ilçesine bağlı Kocabaş beldesinde 63 bin metrekare alanda 20 milyon dolarlık yatırımla kurulan klor fabrikası, 30 Haziran cumartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılacağı törenle açılacak.
Koruma Klor Alkali Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Kemal Aracı, fabrikalarında kostik, klor, hidroklorik asit ve temizlik malzemeleri üretileceğini söyledi. 200 kişinin istihdam edildiğini belirten Aracı, “2013 yılı sonunda bu sayı artırılarak, 300 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor. Ürettiğimiz malzemeler, ithal ediliyor. Bizim bunu üretmemizle, Türkiye yılda 20 milyon lira daha az döviz harcayacak” diye konuştu.
Fabrikada son teknolojinin kullanıldığını belirten Aracı, klor üretiminde asbest, cıva ve membran sistemleri bulunduğunu kaydetti, “Bizimki membranlı üretim. Avrupa bile kademeli olarak bu sisteme geçiyor. Örneğin İngiltere, 2017 yılında geçecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!