Kızılay'dan bağışçılara ödül

Güncelleme Tarihi:

Kızılaydan bağışçılara ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2014 01:48

DENİZLİ Kızılay Derneği Şubesi ile Kan Bağışı Merkezi, düzenli kan veren 969 kişiyi bronz, gümüş ve altın madalya ile ödüllendirdi.

Haberin Devamı

Türk Kızılay'ın kuruluşunun 146'ıncı yıldönümü ve 14 Haziran Gönüllü kan Bağışçıları gününde Kelleci Kardeşler Restoran'da tören düzenlendi. Türk Kızılay Derneği Denizli Şubesi ile Kan Bağışı Merkezi'nin birlikte düzenlediği törene Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ile kurum ve kuruluş temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kan bağışına destek olan firma temsilcileri ile düzenli kan bağışında bulunan bağışçılar katıldı.

Düzenli kan veren bağışçılara teşekkür eden Vali Abdülkadir Demir, "Denizli'de hemen her gün bir yerde hayırla ilgili bir etkinlik düzenleniyor. Burada gördüğümüz bu tabloda Denizli'nin hayırsever yanını gösteren en güzel örnektir. Bu tablo çok anlamlıdır. Çünkü kan bir insanın en değerli varlığıdır. Bu en değerli varlığından fedakarlık yapan kişiler sizler, hem de hiç ihtiyaç olmadığı bir dönemde bağışta bulunarak, ihtiyaç duyulduğu anda imdada yetişiyorsunuz" dedi. Türkiye Ülke genelinde nüfus oranı dikkate alındığında Denizli'nin en fazla kan bağışında bulunduğu iki ilden biri olduğunu vurgulayan Vali Demir, "Türkiye'de Eskişehir ve Denizli en fazla kan bağışında bulunan iki il. Ancak, Ege bölgesini dikkate alınırsa Denizli ilk sıradadır. Bu da bizim gurumuzdur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kızılay'ın sadece afetlerde değil, ihtiyacın olduğu her alanda faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Türk Kızılay'ı Derneği Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız, "Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak için 16 bölge kan merkezi ve 61 kan bağışı merkezi ile güvenli kan temini programını başarıyla sürdürmektedir. Tüm bu yapılanma ve faaliyetler yalnızca gönüllü kan bağışçılarının varlığı ile anlam kazanabilmektedir" dedi.
Törende 35 ve üzeri kan bağışında bulunan 32 kişiye altın madalya, 25 ve üzeri kan bağışında bulunan 65 kişiye gümüş madalya ve 10 ve üzeri kan bağışında bulunan 872 kişiye bronz madalya verildi. 45 ve üzerinde kan bağışında bulunan kişi ayrıca plaket ile tebrik edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!