Kızı için çiçek attı

Güncelleme Tarihi:

Kızı için çiçek attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE öğrencisi kızlarını trafik kazalarında yitiren Manisalı Köse ve Karaca aileleri, acılarını yüreklerine gömerek, trafik terörüne karşı mücadelede güçbirliği yaparak, ‘‘Demiryolumuzu istiyoruz’’ kampanyası başlattılar.

KIZI Burcu'nun öldüğü kavşağa, anısına çiçekler bırakan yüreği yanık anne Nesrin Köse'ye, Muğla'daki kazada kızı Aylin'i kaybeden baba Mümin Karaca da destek verdi ve ‘‘Bu acıların en büyüğü, kimsenin başına gelmesin’’ dediler.

Üniversiteli kızı Burcu'nun kazada yaşamını yitirdiği Bozköy Kavşağı'na çiçek bırakan yüreği yanık anne Nesrin Köse, ‘‘Başka anneler babalar acı çekmesin. Trafik yasası bir an evvel çıksın’’ dedi.

Yola çiçek attılar

CELAL Bayar Üniversitesi Matematik Bölümü 3'ncü Sınıf öğrencisi Burcu Köse'nin, 24 Mayıs'ta hayatını kaybettiği kazanın meydana geldiği Manisa-İzmir karayolu Bozköy kavşağında, Manisa Asliye Ceza Mahkemesi Yargıç ve Savcısı tarafından keşif yapıldı.

KEŞFE katılan ve kızının öldüğü kavşağa, anısına çiçekler bırakan yüreği yanık anne Nesrin Köse, ‘‘Kızıma çarpan şoför Engin Bedge, iki ay yattı ve tahliye edildi. Bir şahitten başkasını bulamadık. Lütfen kazayı görenler 9 Ekim'de Manisa'da yapılacak duruşmaya gelsinler’’ çağrısında bulundu.

MUĞLA Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi kızı Aylin Karaca'yı, 21 Şubat 1998'de, Muğla'da, daha sonra adının verildiği kavşakta meydana gelen kazada yitiren Manisalı baba Mümin Karaca'da Nesrin hanıma destek verdi, ‘‘Artık trafik yasası çıksın. Başka aileler bu acıyı yaşamasın’’ dedi.

ÜNİVERSİTE öğrencisi kızlarını trafik kazalarında yitiren Manisalı Köse ve Karaca aileleri, acılarını yüreklerine gömerek, trafik terörüne karşı mücadelede güçbirliği yaptı. Bir an önce trafik yasasının çıkmasını isteyen iki aile, ‘‘Demiryolumuzu istiyoruz’’ imza kampanyası da başlattı.

65 bin 800 imza

MUĞLA Üniversitesi İşletme Fakültesi Üçüncü Sınıf öğrencisi güzeller güzeli Aylin Karaca'nın içinde bulunduğu araca, 21 Şubat 1998'de, ehliyetsiz İsmail Karasu'nun kullandığı araç çarptı. Kazada Aylin Karaca öldü. Muğla Belediyesi, kazanın meydana geldiği kavşağa Aylin Karaca adını verdi. Muğla Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İsmail Karasu, iyi hali de gözönüne alınarak, bir yıl dört ay cezaya çarptırıldı. Hapis cezası paraya çevrildi. Aylin'in hayatının bedeli bir milyon 13 bin 333 lira olarak saptandı. Yargıtay İkinci Ceza Dairesi de kararı onadı.

MÜMİN Karaca, Trafik Yasası'nın çıkması icin daha önce topladığı 68 bin 500 imzayı TBMM'ye teslim etti. İzmir Fuarı'nda başlattığı ‘‘Demir yolu istiyoruz’’ kampanyasında 25 bin imza topladı. Şimdi kendisi gibi trafik terörü mağduru Nesrin hanımla birlikte bu kampanyayı sürdürmeye başladı. toplanan imzaları Cumhurbaşkanı'na sunacaklarını söyledi.

NESRİN Köse ise, ‘‘Karayolları trafik yükünü artık kaldırmıyor. Lütfen yetkililer Trafik Yasası'nı çıkarsın ve demir yollarına önem versinler işler hale getirsinler’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!