Kızı adına okul ve yurt

Güncelleme Tarihi:

Kızı adına okul ve yurt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 00:00

Erzurumlu işadamı Lütfü Bakırcı, 2 yaşındaki kızı Tuana Nur Bakırcı adına Manisa’nın Kula İlçesi’nde 12 derslikli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile 288 öğrenci kapasiteli yurt yaptırıyor. 4.5 milyon lira tutarındaki yatırnım için protokol imzalandı.

Haberin Devamı

Erzurum'lu işadamı Lütfü Bakırcı 2 yaşındaki kızı Tuana Nur Bakırcı adına Manisa’nın Kula İlçesi’nde 12 derslikli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile 288 öğrenci kapasiteli yurt yaptırıyor.
4.5 milyon lira tutarındaki okul ve yurt için Valilik binasında protokol imzalandı. Vali Halil İbrahim Daşöz, Türkiye’nin birçok yerinde Makrom İnşaat adı altında konut yapan Lütfü ve Osman Bakırcı kardeşlerin Manisa’ya uzanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Daşöz, “Makrom İnşaat çok büyük bir firma. Hayırseverlerimiz Türkiye’nin her yerinde bağış yapıyorlar. Lütfü Bakırcı da iki kızından birisi olan Tuana Nur adına Kula ilçemizde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile 288 kişilik öğrenci yurdu yaptırıyor. Bu bağış yaklaşık 4.5 milyon lira. 12 derslikli okul bir yıl içinde tamamlanacak. Hayırseverlerimiz okul ve yurdun kaba inşaatını yapacaklar. Geri kalan işleri özel idare olarak biz yapacağız” dedi.

Haberin Devamı


Hayırsever işadamı Lütfü Bakırcı bu okulun yanı sıra diğer çocuğu adına da başka yerde bağış yapacağını müjdeledi. Bakırcı, “Biz aile olarak bugüne kadar Türkiye’nin değişik illerinde 22 ayrı okul sağlık ocağı yurt ve benzeri bağışlar yaptık. Hedefimiz 5 yıl içinde 25 bağış yapmaktır. Bunu da başaracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!