Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne EXPO daveti

Güncelleme Tarihi:

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne EXPO daveti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 13:52

KIYI Ege Belediyeler Birliği, Milano EXPO 2015’te Türkiye belediyelerini temsil etmek için EXPO organizasyonu tarafından davet edildi. Birlik Başkanı Abdül Batur davetin kendilerini gururlandırdığını, ancak terör olayları ve şehitler nedeniyle belediye başkanları olarak değil meclis üyeleri ve genel sekreterlik düzeyinde katılım sağlanacağını belirtti.

Haberin Devamı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, geçtiğimiz yıllarda İzmir’de düzenlenmesi için çok önemli lobi çalışmaları sürdürülen EXPO 2015’in bu yıl gerçekleştirileceği EXPO Milano’da Türkiye’yi temsil etmek için davet edildi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, bu önemli davetin kendileri için çok önemli ve gurur verici olduğunu ifade etti.

Batur, "13 Eylül 2015 tarihinde İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilecek olan EXPO fuarına son derece önemli bir davet aldık. Türkiye’nin yemekleri, gelenekleri ve kültürünün tüm dünyadan katılımcıların olacağı fuarda yer almak, ülkemizi, bölgemizi temsil etmek için fuarda olmak bizim için çok önemli. Ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu yürek yakan terör olayları, şehitlerimizin dayanılmaz acıları sebebi ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği yönetim kurulunda bulunan belediye başkanları olarak EXPO Milano fuarı ile inceleme ve araştırma gezisi programına katılmama kararı aldık. Ülkemizin yurt dışında temsil edileceği büyük katılımlı bu fuara meclis üyeleri ve genel sekreterlik düzeyinde katılım sağlanacaktır. Belediye başkanları son derece hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde görevlerinin başında, vatandaşlarımızın yanında acılarını paylaşma ve destek olmaya devam edecekler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!