Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2001 00:00

Haberin Devamı

Balçova’ya ses duvarı yapılıyor

İZMİR'in trafiğine çözüm getirecek olan Çevre Yolu Projesi, Türkiye'de bir ilke de imza atacak. Çevre Yolu'nun bağlantı noktalarından biri olan Balçova İlçesi'nde, viyadüklerin evlerin çok yakınından geçmesi nedeniyle, vatandaşları mağdur etmemek için ‘‘Ses Duvarı’’ yapılacak. Ses Duvarı'nın özel ağaç ya da betondan yapılacağını belirten Karayolları Bölge Müdürü Turgay Çimen, ‘‘Viyadükler evlerin 1 ve 2. katlarının yanından geçiyor. İlerde problem yaratabilir. Bu nedenle öncelikle ses duvarını hangi maddeden yapacağımızı belirleyeceğiz’’ dedi. Ceren CANDAR

Gecekondu affı kent cinayetidir

NARKENT Konut Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Hüseyin Saygılı, kamuoyunda ‘‘gecekondu affı’’ olarak bilinen, gecekonduların oturanlara satılma fikrinin ‘‘kent cinayeti’’ olduğunu söyledi. Saygılı, yasa taslağının parlamentodan geçmesi halinde kentlerde bir sonraki aflar için gecekondu patlaması yaşanacağını iddia etti. Saygılı, ‘‘ Tüm İzmirlilerin malı sayılması gereken alanlar, çoğunlukla birden fazla kondu sahibi olan ve bunu bir kent rantı haline getirmiş kişilere peşkeş çakmenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu bir kent cinayetidir. Buna onay verenler bu meftanın tabutunun altında ezilirler. Sorumluluk sahibi yurttaş bu uygulamaya sessiz kalmamalı’’dedi.

Ekonomiye katkı

TRAFİK Denetleme Şube Müdürü Süleyman Oğuz, 9 Eylül Üniversitesi ile birlikte hazırladıkları projenin, ülke ekonomisi açısından da yarar sağlayağını söyledi. Oğuz, yolcu bulmak için, cadde ve sokaklarda boş olarak dolaşan taksilerin bu uygulamayla kalkacağını, acil durumlar hariç, taksilerin bölgesi dışında telsiz merkezi tarafından görevlendirilmedikçe yolcu almasının önüne geçileceğini belirtti. Duraklar ve bekleme yapan taksilerin belli merkezde taplanmasıyla kent içi trafiğin rahatlayacağını belirten Oğuz, ‘‘Özellikle Alsancak, Konak, Çankaya, Hatay gibi trafik yoğunluğu olan bölgelerde, cadde ve yollar üzerinde gereksiz otomobil kalabalığı azalacak’’ dedi.

Hiç kolay değil

İZMİR Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Öner, projeye sıcak baktıklarını, ancak taksi duraklarını kaldırmanın sanıldığı kadar kolay olmayacağını söyledi. Öner, ‘‘Altyapıyı eksiksiz olarak hazırlamaları gerekir. Her bölgede kapalı otopark yok. Yeni taksi parkları yapmak da zaman alır. Otopark sorununu çözemeyen İzmir'de cadde ve yollarda yalnızca duraklar nedeniyle sıkışıklık yaşandığını söylemek doğru değil. Yüzlerce taksiyi bir parka toplayıp, telsizle yolcuya yönlendirecek sistemi hayata geçirmek zor. Avrupa ve Amerika'da bile hala az sayıda taksinin depolandığını duraklar bulunuyor. Projeyi, altyapısı tamamen hazırlanması şartıyla destekleriz’’ dedi.

Salon kirası zamlandı

BORNOVA Belediye Meclisi, Kızılay Mahallesi ile Evka-3'teki düğün salonlarının kira ücretlerini belirledi. Evka-3 Düğün Salonu'nun kirası 30 milyon, Kızılay Mahallesi Çamlık Düğün Salonu'nun kirası ise 50 milyon lira oldu. Ayrıca, Bornova Belediyesi'ne ait 3 bin 246 metrekarelik arazi, mezarlık olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Amblem belirleniyor

İZMİR Ticaret Odası Eğitim Sağlık Vakfı'nın kuracağı, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin amblemi belirleniyor. Üniversitenin, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda önümüzdeki hafta görüşüleceğini belirten Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, ‘‘Şubat ayında yasalaşmasını bekliyoruz. Hedefimiz, 2001-2002 eğitim öğretim yılında başlamak’’ dedi. Kuruluş çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydeden Demirtaş, amblemi belirlemek amacıyla yarışma düzenlediklerini söyledi. Birinciye 3 milyar lira ödül verilecek.

11 dönümlük park

KENTİN çeşitli semtlerinde rekreasyon çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Atıf Bey Mahallesi'ndeki 11 dönümde park ve yeşil alan düzenlemesi yapıyor. Alanın adının ‘‘Esra Park’’ olacağını belirten Gaziemir Belediye Başkanı İsmet Kılıç, ‘‘İlçeye kimlik kazandıracak, içinde voleybol ve basketbol sahaları, oturma grupları, yürüyüş yolları ve çeşitli hayvan kafesleri yer alacak’’ dedi. Uğur KAYAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!