Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Önce kurs, sonra sergi

BALIKESİR: ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Balıkesir Şubesi, ‘‘Kumaş boyama kursu’’ açtı. Halk Eğitim Müdürlüğü emekli öğretmeni Ayla Karaahmetli yönetimindeki kursa katılan bayanlar birbirinden güzel ürünlere imza attı. ÇYDD Şube Başkanı Mefharet Okur, bayanların becerilerini geliştirirken derneğe de katkıda bulduklarını kaydetti, ‘‘Kurslarımız devam edecek’’ dedi.

47 yıllık hayal

AKHİSAR: Hayırsever tüccar Emrullah Başaran, Atatürk Mahallesi'nde, 100 milyar harcayarak yaptırdığı Hacı Emrullah Camii ile 47 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Başaran, ‘‘İlk kez, 13 yaşındayken, babam beni Bandırma Hacı Yusuf Camii'ne götürmüştü. Çok etkilenmiştim. Büyüyünce böyle bir cami yaptırmaya söz vermiştim. Hayalim gerçek olduğu için çok mutluyum’’ dedi.

Parklara kış makyajı

DENİZLİ: Belediye, semt parklarını kış bakımına aldı. Başkan Ali Aygören, pazarlara yakın yerlerde bulundukları için daha çok tahrip olan Karaman ve Değirmenönü parklarına çim ekimi, fidan dikimi ve budamayla yeni biçim verileceğini belirtti, ‘‘Vatandaşlarımızın, çevresine daha duyarlı olmasını istiyoruz’’ dedi.

Fırınlara ceza yağdı

MANİSA: Zabıtanın yaptığı denetimlerde, pide fiyat tarifesi asmayan 5 fırına toplam 62 milyon lira para cezası kesildi. Zabıta Müdürü Yaşar Özcan, denetimlerde eksik gramaja rastlanmadığını söyledi, ‘‘Manisalı fırıncılar dürüst. Ne var ki, fiyat tarifesi asmayanlara ceza yazmak zorundayız’’ dedi.

Borsaya yeni kantar

AYDIN: Ticaret Borsası'nın, Toptancılar Gıda Çarşısı'nda yaptırdığı yeni kantar törenle hizmete girdi. Eski kantarın yerine Borsa Sarayı inşaatı başlatılınca 25 milyara, 80 ton kapasiteli, bilgisayar donanımlı yeni kantar yaptırıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er ve Meclis Başkanı Refik Uyanık'ın da katıldığı törenle hizmete giren kantar, ‘‘hakem kantar’’ görevini de üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!