Kirazlar çatladı

Güncelleme Tarihi:

Kirazlar çatladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 12:20

MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Beyharmanı ile Karacaali köylerindeki kiraz ve erik bahçelerini dolu vurdu, kirazlar halk diliyle çatladı.

Haberin Devamı

 bölgede inceleme yapan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, “İlk tespitlerimize göre yüzde 90 oranında zarar var. İşin kötüsü birçok bahçede tarım sigortası (TARSİM) bulunmuyor. Her toplantıda sigorta yaptırılması için uyarıyoruz. Devlet poliçenin yarıdan fazlasını ödüyor, buna rağmen üreticiler ürünlerini sigortalatmıyor” dedi.
Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Beyharmanı ile Karacaali Köyleri'nde geçen cumartesi günü etkili olan dolu yağışı, köylerdeki kiraz ve erik bahçelerinde büyük zarara yol açtı. AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy, bazı partililer ve Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, bölgeye gidip incelemelerde bulundu. Karacaali Köyü'nde 325, Beyharmanı Köyü'nde de kayıtlı 139 dekar arazinin meyve bahçesi olduğunu ifade eden Ülgen, “Bu köylerimizde yaklaşık 7 bin 500 kiraz ve erik ağacı var. Bahçelerdeki zarar çok büyük. Geriye kalan ürün ise dolu nedeniyle işe yaramayacak hale gelmiş. İlk tespitlerimize göre meyve bahçelerindeki zarar yüzde 90 oranında. Başka köylerde bulunan bağlarda da üzüm bağları zarar gördü. Üretici perişan durumda, en kötüsü de zarar gören kiraz ve erik bahçelerinde TARSİM Sigortası yapılmamış. Oysa Ziraat Odası olarak her toplantıda Tarım Sigortası'nın önemini vurgulamıştık. Devlet bu sigortanın yarıdan fazlasını karşılıyor buna rağmen üretici sigortayı yaptırmıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü köylerde hasar tespit çalışması yapacak” dedi. AK Partili Toy, Tarsim Sigortası'nın zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!