Kiraz ve erikte dolu zararı büyük

Güncelleme Tarihi:

Kiraz ve erikte dolu zararı büyük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 00:00

MANİSA Sarıgöl’e bağlı Beyharmanı ile Karacaali köylerinde geçen cumartesi günü etkili olan dolu yağışı, kiraz ve erik bahçelerinde büyük zarara yol açtı.

Haberin Devamı


AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy ve Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, bölgeye gidip incelemelerde bulundu. Karacaali Köyü’nde 325, Beyharmanı Köyü’nde de kayıtlı 139 dekar arazinin meyve bahçesi olduğunu ifade eden Ülgen, şunları söyledi:
“Bu köylerimizde yaklaşık 7 bin 500 kiraz ve erik ağacı var. Bahçelerdeki zarar çok büyük. Geriye kalan ürün ise dolu nedeniyle işe yaramayacak hale gelmiş. İlk tespitlerimize göre meyve bahçelerindeki zarar yüzde 90 oranında. Başka köylerde bulunan bağlarda da üzüm bağları zarar gördü. Üretici perişan durumda, en kötüsü de zarar gören kiraz ve erik bahçelerinde tarım sigordası yapılmamış. Oysa Ziraat Odası olarak her toplantıda sigortanın önemini vurgulamıştık. Devlet bu sigortanın yarıdan fazlasını karşılıyor buna rağmen üretici sigortayı yaptırmıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü köylerde hasar tespit çalışması yapacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!