Kimsesiz yaşlıya yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Kimsesiz yaşlıya yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 01:06

MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'nde zor şartlarda yalnız yaşayan kimsesiz 84 yaşındaki Ahmet Yener'e belediye ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı. Hastaneyi götürülen Yener'in tedavisinin ardından huzurevine yerleştirileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Barbaros Mahallesi'nde elektriği ve suyu olmayan evde yalnız yaşayan 84 yaşındaki Ahmet Yener'den haberdar olan Yunusemre Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Öncelikle Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yener'in rutin kontrolden geçirileceği ardından Gördes Huzurevi'ne yerleştirileceği belirtildi.

Kimsesiz yaşlıya yardım eli

Kentte yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere sahip çıktıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, "Muhtarımız, Yunusemre Belediyesi'nin aracılığıyla tek başına uygunsuz şartlarda evde yaşayan amcayla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ihbarda bulundu. Bizde amcanın evinde incelemelerde bulunduk. Amcanın evi yaşam koşulları açısından uygun değil. Hem amcanın kendisine hem de mahalleliye zarar verebilecek bir takım tespitlerimiz var. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile görüştük yaşlımızın genel sağlık taramasından sonra yaşlımızı huzur evine alacağız. Bundan sonraki hayatına orada devam edecek. Sağlık kontrolleri ve bakımı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından karşılanacak" diye konuştu.
Kimsesiz yaşlıya yardım eli

Yunusemre Belediyesi'nin yardıma muhtaç kişilerin yanında olduklarını vurgulayan Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mustafa Süzer, "Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile beraber incelemede bulunduk. Yunusemre Belediyesi olarak bu tür vatandaşların her zaman yanındayız. Bizim işimiz ilçemizde bulunan yardıma muhtaç kişilere sahip çıkmak. Bugünde bu vatandaşımızı ilk olarak sağlık taramasına götüreceğiz. Daha sonrada kendisini Gördes Huzurevi'ne yerleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Durumu yetkililere bildiren Barbaros Mahallesi Muhtarı Siyami Alak, "Ben sıcak bir yerde yatıyorken Ahmet amca soğuk bir yerde yatıyorsa ben vicdan azabı duyarım. Ahmet amcanın evinde elektrik, su yok, tuvaleti yatacak yeri yok. Ahmet amcayla ilgili olarak gerekli yerleri aradım ve yetkililer yaşlı amcamıza sahip çıktı. Bakıma muhtaç kişilere sahip çıkmak bizlerin vatandaşlık görevidir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!