Kılıçlar selam durdu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçlar selam durdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2010 00:00

İZMİR’de Çiğli İki Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı’nda pilotaj eğitimlerini tamamlayan 2009-A devresi 39 pilot teğmen, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ın da katıldığı törenle brövelerini taktı.

Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ın yanısıra Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, İzmir Valisi Cahit Kıraç, eğitimlerini tamamlayan 39 pilot teğmen, aileleri ve üst düzey rütbeli komutanlar katıldı.
39 mezun verdi
Törende konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, uzun ve zor bir eğitim sürecini tamamlayarak hava kuvvetlerine güç katan genç pilot teğmenleri kutladı. Aksay, Modern harekat ortamında uzay ve siber uzayın artık harekat planlamalarının tam merkezine oturduğunu, bu ortamda bilgi yönetimi ve güvenliğinin de önemini arttırdığını ifade etti. Üs Komutanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan ise, üslerinin 46 yılda uçuş eğitiminde 1 milyon saati aşan bir kurumsal tecrübeye sahip olduğunu, bugün takılacak 39 bröve ile 7 bin 343’üncü mezunu vereceklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!