Kılıç kuşandı

Güncelleme Tarihi:

Kılıç kuşandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller Cumhuriyet'in 77’nci yıldönümünü İzmir İl Başkanlığı'nın Hilton Oteli'nde düzenlediği baloda kutladı. Eşi Özer Çiller ile birlikte baloya gelen Çiller, işadamları ve partililerle buluştu.

CUMHURİYET Balosu'nda Atatürk'ü ve devrimlerini anlatan Çiller, ‘‘Ben Atatürk'ün ürünüyüm. Atatürk olmasaydı, bin yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen bu coğrafya bir kadın başbakan çıkaramazdı’’ diye konuştu.

Çiller’den erken kutlama

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, İzmir İl örgütünün düzenlediği Cumhuriyet Balosu'nda eşi Özer Çiller ile birlikte keyifli bir gece yaşadı. Parti Meclis Grup yönetimi seçimlerinin ardından geldiği İzmir'de Cumhuriyet'in 77. yıldönümünü kutlayan Çiller, dans etti, şarkı söyledi.

HİLTON Oteli'nde düzenlenen Cumhuruyet Balosu'na EBSO Başkanı Atıl Akkan, Esnaf Birliği Başkanı Cemal Tercan, EGİAD Başkanı Ziye Beşe, Genel başkan Yardımcıları Ufuk Söylemez, Hasan Ekinci, Teşkilat Başkanı M. Ali Yavuz, İzmir Milletvekili Yıldırım Ulupınar da katıldı. İşadamları ve partililerine Cumhuriyet'i anlatan Çiller, Türk halkının cumhuriyete borcunun sadece geçmişine değil, geleceğine yönelik olduğunu söyledi, ‘‘Ben Atatürk'ün ürünüyom. Bin yılı aşkın bu coğrafya, ilk kadın başbakanı Atatürk olmasaydı çıkaramazdı’’ diye konuştu.

Atatürk globalizmi

CUMHURİYETİN büyük değişimi simgelediğini belirten Çiller, ‘‘Bu anlayış devleti kucaklayan, ama devletçiliği reddeden anlayıştır’’ dedi. Laik cumhuriyeti devletçilikle eşdeğer kabul edenlerin Atatürkçülüğü anlamadığını öne süren Çiller, ‘‘Kimileri Atatürk Cumhuriyeti'nin arkasına sığınıp cumhuriyeti ve halkı reddediyor, diğerleri de (Ccumhuriyet bir yana) diyerek demokrasi anlayışına sığınıp Atatürk cumhuriyetinin getirdiği yenilikleri reddediyor. Biz Cumhuriyet'in demokrasiyle tamamladığı yapıyı medeniyet devrimi olarak görüyoruz’’ diye konuştu. Çiller, Atatürk'ün ‘‘muasır medeniyet’’ anlayışıyla globalizmi kucakladığını, hukuku, insan haklarını, kadın haklarını cumhuriyetle başlattığını söyledi.

Özer Bey beni dinlerdi

SAHNEDE 77. yıldönümü için hazırlanan pastayı Özer Çiller ve parti yöneticileriyle kesen Tansu Çiller, 10. yıl marşını da Türk bayrağı sallayarak söyledi. Çiller çifti, ‘‘İf you see you again’’ (Eğer seni görebilirsem) isimli parçasıyla dans etti. ‘‘Özer Bey beni iyi tanır, beni Marmaris'te sık sık dinlemeye gelirdi’’ diyen sanatçı Sevinç Aksoy'un Frank Sinatra'nın parçalarını yorumlamasını hayranlıkla izlendi. Tansu Çiller, sanatçının söylediği ‘‘My Way’’ isimli parçaya eşlik etti. Geceye katılan Sanatçı Kutlu Payaslı da Çiller çiftinin sevdiği parçaları seslendirdi.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller, gecenin sonunda özel olarak hazırlanan pastayı kesti. Çiller çifti daha sonra ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!