‘Kibritçi Kız’ dan ödül var

Güncelleme Tarihi:

‘Kibritçi Kız’ dan ödül var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2010 00:00

POLONYA’nın Lublin kentinde bulunan Andersen Tiyatrosu, geleneksel onur ödüllerini bu yıl Devlet Tiyatroları oyuncusu İzmirli Meltem Keskin Bayur, psikolojik danışman Nurhan Öktem ve çevirmen Şebnem Cirit’e verdi.

Onur ödülü verildi
Ünlü masalcı Andersen’in, “Kibritçi Kız” eserinden adını alan ‘Kibrit onur ödülü’nü OBAV Genel Sekreteri, ulusal çocuk ve gençlik festivalleri organizasyon komitesi üyesi Meltem Keskin Bayur, Mardin Ulusal Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali Proje Koordinatörü Nurhan Öktem ve Şebnem Cirit, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Lublin’de alacak. Andersen Tiyatrosu Genel Müdürü ve Sanat Direktörü Arkadiusz Klucznik, “Birinci kibrit ödülümüzü, Türkiye’de dost olduğumuz ilk hanımefendi Meltem Keskin Bayur alıyor. Bizi bulan, Ankara’daki festivale davet eden, bizi hayal bile edemeyeceğiniz güçlü bir konukseverlikle sarmalayan Meltem Keskin Bayur. İkinci kibriti Nurhan Öktem’e veriyoruz. Kendisi bizi Mardin Festivali’ne davet ederek, dünyanın en güzel bölgelerinden birini tanımamızı sağladı.  Üçüncü kibriti ise sevgili kızkardeşimiz, iş arkadaşımız, sahnede yardımcı oyuncumuz ve Türk milletini yüreğimizde hissettiren Şebnem Cirit’e veriyoruz” dedi.
İnsan ilişkileri
Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) Genel Sekreteri Meltem Keskin Bayur, Andersen Tiyatrosu’nu Ankara’da düzenlenen, ‘Küçük Hanımlar, Küçük Beyefendiler Çocuk Tiyatro Festivali’ne davet ettiklerini, Ordu’daki festivale katıldıklarını söyledi. Ödülün özellikle insani ilişkilerden dolayı kendisine verildiğini ifade eden Bayur, “Bu benim ilk ödülüm ve yurtdışından geldi. Beni çok temsil eden ve anlatan bir ödül. Sahne üzerinden değil ama, yine de tiyatrodan aldım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!