“Kentimdeki Kale” yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

“Kentimdeki Kale” yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 10:43

Bodrum Belediyesi’nin de üyesi olduğu Avrupa Şatolar Birliği tarafından düzenlenen “Kentimdeki Kale” isimli resim yarışmasında derece alanlar Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe’yi ziyaret etti.

Haberin Devamı


Bodrum Belediyesi ile Karya Kültür ve Sanat Derneği’nin destekleriyle düzenlenen yarışmada Meltem Başınhan (15) birinci, Defne Şenol (12) ikinci, Esra Konya (11) üçüncü oldu. Dereceye giren çocuklar, Avrupa Şatolar Birliği Başkanı Jürgen Werobel-La Rochel, Karya Kültür ve Sanat Derneği (Karsanat) Başkanı Gülderen Erdoğmuş ile Bodrum Belediye Başkanı Vekili Dursun Göktepe’yi makamında ziyaret etti. Göktepe, günümüzde kale diye geçse de, Bodrum Kalesi’nin aslında Saint Jean Şatosu olduğunu belirterek, “Bodrum Kalesi’nin ve ilçemizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sergilerde, resmi yapılan kalelerin tanıtımına da yer verileceği belirtilmiş. Çocukların da kalelerle ilgili duygu ve düşüncelerini resimleyerek anlatmaları, Bodrum Kalesi’ni resmetmeleri güzel bir şey, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Göktepe, öğrencilere, resim defteri, guaj boya ve pastel boya hediye etti.

Haberin Devamı


Birlik Başkanı La Rochel, Avrupa Şatolar Birliği’nin Avrupa’daki şatoların tanınmasını sağlamak, gerektiğinde maddi projelerle desteklemek ve kültürel alışverişlerde bulunmak amacıyla kurulmuş bir dernek olduğunu belirtti. La Rochel, “Sanat ile uğraşan insanların bir araya gelerek bu yarışmayı hazırlaması çok güzel. Avrupa Parlamentosu da projeyi çok beğendi. Üye ülkelerde yapılan Kentimdeki Kale yarışmasında derece alan çocukları 2013 yılında Brüksel’de açılacak sergiye davet edecek. Birlik tarafından basılacak olan kitapçıkta yarışmaya katılan resimler ve konu olan kalelerin fotoğrafları da yer alacak” dedi.
Üye ülkelerde de düzenlenen yarışmada derece alan öğrencilerin eserlerinin yıl boyunca farklı şato ve saraylarda sergileneceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!