Kent Ekmek örnek oldu

Güncelleme Tarihi:

Kent Ekmek örnek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 00:00

AÇILDIĞI günden itibaren ekmek üretiminden kasalanması ve satışına kadar hijyen kurallarından taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kent Ekmek Fabrikası, üstün teknolojik donanımıyla da sektöre örnek oluyor.

Ekmek üretiminin “el değmeden” gerçekleştirildiği fabrikada tüm personel, işe başlamadan önce özel kıyafetlerini giyerek hijyen için özel olarak hazırlanan bölümdeki işlemleri gerçekleştiriyor. Dezenfeksiyon işlemi, önce ellerin iyice sabunlanması, kafaya bone takılması, gerekli olanlar için ağza maske takılması ile başlıyor. Ardından dezenfektan makinesinden sıkılan sıvı ile eller dezenfekte ediliyor. Otomatik bariyerli kapı, dezenfektan sıvısı sıkılmadan açılmıyor. Fabrikanın üretim bölümüne girebilmek için galoş giyilmesi gerekiyor. Satış büfelerinde ise yine eldiven kullanılarak tüketiciye kadar “el değmeden” ulaştırılmış oluyor. Ekmekler, maksimum 12 ayda biyolojik çözünürlüğe uğrayıp yok olan “Çevre dostu” poşetlere konuluyor.
2009 Mayıs ayında 26 büfe ve 25 bin adet günlük üretim ile kentliye hizmet vermeye başlayan Kent Ekmek Fabrikası,  büfe sayılarını artırırken, üretim kapasitesini de günlük 110 bin adete çıkardı. Üretilen 300 gram ekmek 40 kuruştan satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!