Kekik Hatun dışa açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kekik Hatun dışa açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 01:51

İki eğitimcinin el ele vererek doğal ürünler üzerine yarattığı marka, bölgedeki kadınların da can simidi oldu.

Haberin Devamı

MARMARİS’te eğitimci Işık Karaarslan ve Turan Tuğrul, uzun süredir hayalini kurdukları projeyi hayata geçirdi. Girişimci kadınlar açtıkları, ‘Kekik Hatun Doğal Ürünler’ dükkanı ile hem kazanıyor, hem de köylü kadınlara geçim kapısı sağlıyor.

25 yıllık dost ve meslektaş olan Karaarslan ile Tuğrul, emekli olduktan sonra ortak bir proje hazırlayarak doğal ürünleri halkla buluşturmaya karar verdi. Turan Tuğrul, İzmir Gediz Üniversitesi’nde açılan KOSGEB Girişimcilik Kursu’nu tamamladı. KOSGEB’e sunulan ‘Kekik Hatun’ projesi kabul edildi. Mor Salkım şirketini kuran iki kadın, eski Köylü Pazarı karşısında dükkanlarını açtı. Hemen Muğla’nın çeşitli ilçelerinde köylü kadınlarla temasa geçen Karaarslan ve Tuğrul, onlardan aldıkları ürünleri satmaya başladı. Karaarslan, “Osmaniye Köyü’nden bal, Çamlı’dan meyve ve sebze, dağ köylerinden kurutulmuş sebze, Söğüt ve Bayır’dan kekik, bal, keçi boynuzu, kapari, Ula’dan tarhana, Fethiye’den yörük tarhanası, Aydın’dan arı sütü, Milas’tan zeytin, Milas ve Datça’dan zeytinyağı ve sabun alıyoruz. Bu ürünlerin bir bölümünü köylerdeki kadınlar hazırlarken, bir bölümünü de biz yapıyoruz” dedi.

Kekik Hatun dışa açıldı

Bitlis’ten ABD’ye
Kekik Hatun markası altındaki ürünlerin internetten de satışına başladıklarını belirten Işık Karaarslan, “İlk müşterimiz Bitlis’ten oldu. Kendisine kuru bamya gönderdik. İstanbul’dan tanınmış bir catering şirketi bizimle temasa geçti ve yedi üründen oluşan 550 yılbaşı sepeti hazırladık. Son olarak da ABD’ye Datça’dan getirdiğimiz zeytinyağlı doğal sabunlardan yolladık” diye konuştu.

Kekik Hatun dışa açıldı

SEVİM HANIM’IN ŞEFTALİ REÇELİ
Köylü kadınlara desteğin önemine dikkat çeken Tuğrul, “Üretiyor ama nasıl satacağını bilemiyor. Onlarla temas kurunca çok sevindiler. Köylü kadınının tezgahta yerini almasına aracılık yapmış oluyoruz” dedi. Bamya, erik ve taze fasulyenin de aralarında bulunduğu 12-15 çeşit turşu, kivi, üzüm, karpuz ve narın yer aldığı 23-24 çeşit reçel bulundurduklarını anlatan Tuğrul, “Reçel şişelerinin üstüne yapan kadınların isminin bulunduğu küçük etiketler koyduk. Mesela Sevim Hanım’ın şeftali reçeli, Mensure Hanım’ın çilek reçeli gibi. Herkes mutlu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!