Kaymakamdan eylem tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamdan eylem tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

EGE Bölgesi'ndeki çeşitli il ve ilçelerinde görev yapan 30'u aşkın vali yardımcısı, kaymakam ve mülki müfettişler, İzmir'de sorunlarını tartıştı, özlük hakları için mücadele kararı aldı, isteklerini yazıya döküp imzaya açtı.

BAŞTA atamalar ve ücret belirlemeleri olmak üzere hemen her konuda özlük haklarının hiçe sayıldığını önesüren idareciler, hükümeti temsil ettikleri halde dikkate alınmadıklarından yakındı.

İŞÇİDEN bile az maaş aldıklarını, sorumluluklarına paralel yetki verilmediğini, valilere tanınan kıyak emeklilik hakkının kendileri için geçerli olmadığını söyleyen kaymakamlar, ‘‘Son zamanlarda emniyet teşkilatından vali atanması da bizi rencide ediyor’’ dedi.

TÜRK İdareciler Derneği İzmir Şube Başkanı Nihat Etiz, imzaya açılan metni Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı'na göndereceklerini belirterek, ‘‘Önerilerimizi sıraladık ve dikkate alınmasını istiyoruz. Aksi halde ağırbaşlılıktan vazgeçip, iş yavaşlatma eylemi başlatacağız’’ dedi.

İŞTE İSTEKLER

TÜRK İdareciler Birliği İzmir Şubesi tarafından hazırlanıp, mülki idare amirlerinin imzaladığı metinde şu öneriler yeralıyor;

Mülki amirlere yüklenen sorumluluğa uygun yetki verilsin.

Mülki idare amirlerinin hizmeti dışında atama yapılmasın.

Son dönemlerde emniyet hizmeti sınıfından yapılan vali atamaları, bu meslek camiasında üzüntü yaratıyor.

Politik nedenlerle yeni il ve ilçe kurulmasın.

Mahalli idareler tasarısında ilçelere tüzel kişilik konusu yok. Bu getirilsin ki kaymakamlara bütçe imkanı yaratılsın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!