Katlı pazar ilgi görmedi

Güncelleme Tarihi:

Katlı pazar ilgi görmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Belediyesi'nin, sokak aralarına kurulan ve vatandaşı sıkıntıya sokan Alaybey ile Nergis pazarlarını Bahçelievler'e taşıma projesi ilgi görmedi.

BELEDİYE meclisi, geçtiğimiz aylarda Bahçelievler'de katlı pazaryeri yaptırma kararı aldı. Pazaryerini pazarcılardan toplanacak kiralarla finanse etmeyi planlayan belediye, metrekare başına 300 milyon lira tarife belirledi. 7-11 metrekarelik, üç yıllığına yapılacak tahsislerden esnaf başına 2,5-3 milyar lira gelir bekleyen belediye, Pazarcılar Odası'na üye olması zorunluluğu da getirdi.

ANCAK koşulları ağır bulan pazarcı esnafı, katlı otopara ilgi göstermedi. 1167 satış yeri olması öngörülen pazar için sadece 30 kişi başvurunca, belediye koşulları yeniden gözden geçirdi.

TAHSİS süresindeki üç yıl sınırlaması kaldırılırken, esnaf başına beklenen 3 milyar liraya varan gelir de 1 milyar 800 bin liraya indirildi. Esnafın Pazarcılar Odası'na kayıtlı olması şartını kaldıran belediye, tahsis alanlarını 6 metrekareye düşürdü. Tahsis alanların peşin ödeme yapmasından da vazgeçilerek, Şubat ayında ilk taksit olan 200 milyon liranın ödenmesi, kalan miktarın ayda 100 milyon lira olmak üzere 16 taksitte ödenmesine karar verildi.

Gima ve Migros talip

BAHÇELİEVLER Çok Katlı Pazaryeri için Gima ve Mİgros gibi hipermarketlerin de talip olduğu öğrenildi. Bir katını kullanmak karşılğında, yap-işlet-devret modeli ile pazaryerini yapmayı teklif eden şirketlere, Karşıyaka Belediyesi ‘‘hipermarket ile pazarcıların aynı yerde olmasının pazarcının işini azaltacağı çekincesiyle'' red yanıtı verdi. Bu arada İzmir Pazarcılar Odası'nın yap-işlet-devret teklifi de kabul edilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!