Karşıyaka'dan görme engelliler kütüphanesi

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakadan görme engelliler kütüphanesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2013 14:17

İZMİR'in 3. Görme Engelli Kütüphanesi Belediye tarafından Karşıyaka'ya yapıldı.

Haberin Devamı

İzmir İl Halk Kütüphanesi ve Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı TÜRGÖK'ün ardından Karşıyaka Belediyesi de görme engelliler için bir kütüphane hazırladı. Gönüllülük esasıyla hizmet verecek kütüphane ile “Engelsiz Kent” için önemli bir adımı daha attıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, açılışın ay sonunda yapılacağını söyledi.

Bostanlı'da Caher Dudayev Bulvarı numara 171'deki, tek katlı bir binayı Görme Engelliler Kütüphanesi olarak düzenleyen Karşıyaka Belediyesi, şimdi kitap okuyacak gönüllüler arıyor. 1 okuyucu, 1 büyüteç, 2 adet kolaylaştırılmış bilgisayar, 1 ses kayıt cihazı ve kabini ile Braille baskı makinesi bulunan kütüphane üyelik sistemi ile hizmet verecek. Kütüphaneden yararlanmak isteyen görme engelliler ile kitap okumak isteyen gönüllüler Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü veya Görme Engelliler Kütüphanesi'ne başvurarak, üye olabilecek.

Haberin Devamı

Karşıyakadan görme engelliler kütüphanesi

Karabağlar'dan işaret dili sözlüğü

KARABAĞLAR Belediyesi, Türk Dil Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Türk İşaret Dili Sözlüğü’nü baştırıp, ücretsiz dağıtımını yaparak, işitme engelliler için önemli bir çalışmaya imza attı.

Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi, Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle işitme engellilerin kullanımına yönelik olarak basımını gerçekleştirdiği, Türk İşaret Dili Sözlüğü'nün tanıtımını yaptı. Türk Dil Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye'de ilk kez bir belediye tarafından baskısı gerçekleştirilen sözlük ihtiyacı olanlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Sözlüğün tanıtımı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, engellilerle bir araya geldi.

Karabağlar'da engellilere yönelik çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kürüm, “Bugüne kadar çok sayıda engellimize vücut ölçülerine uygun tekerlekli sandalye, yatak, beyaz baston gibi ihtiyaç malzemeleri dağıttık ve dağıtımlarımıza devam ediyoruz. Uzundere Rekreasyon Alanı'nda, dünyanın en büyük engelli parkını inşa ediyoruz. Bugün ise işitme engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak bir çalışmaya imza attık. İşitme engelliler için hazırlanan ‘Türk İşaret Dili Sözlüğü’ ilk kez bir belediye tarafından basılıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Sözlük ayrıca, işaret dili kursiyerlerine, engelli sivil toplum örgütlerine, eğitim kurumlarına, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine de ücretsiz olarak dağıtılacak” dedi.

Haberin Devamı

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri, Karabağlar Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı etkinlikte, iki engelli tekerlekli sandalyeye kavuştu. Görme engelli 40 kişiye de beyaz baston verildi. Bahçelievler'de bulunan Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlik sonunda görme engelli, Ege Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan Eyüpsultan Aylar ile müzik eğitmeni Muharrem Dayanç müzik dinletisi sundu. Engelliler, gönüllerince eğlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!