Karşıyaka’da yangın paniği

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da yangın paniği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARŞIYAKA'da kalorifer kazanı yenileme çalışması sırasında oksijen kaynağından sıçrayan kıvılcımın yolaçtığı yangın, apartmanda büyük korku yaratırken, mahsur kalan üç kişi itfaiye tarafından merdivenlerle aşağıya indirilip kurtarıldı. Olay dün 10.00 sıralarında Yalı Caddesi 188'de bulunan 8 katlı Soykal Apartmanı'nda meydana geldi. İşçiler Derviş Kahmaz ve Mehmet Aşa, zemin katta bulunan eski fuel oil tankını değiştirmek için oksijen kaynağı ile kesmeye başladı. Çıkan kıvılcım, içinde yakıt olan tanka sıçradı.

ALEVLER etrafı sararken, işçiler kendilerini güçlükle dışarı attı. Dumanlar merdiven boşluğundan apartmanın üst katlarına ulaştı. Olay yerine gelen itfaiye, yangına müdahale ederken, yukarda mahsur kalan Edebiyat Fakültesi 2'ci sınıf öğrencisi Aylin Yalçın, yöneticinin oğlu Serkan Öztürk ve evlerine temizliğe gelen Kamuran İpek'e merdivenle ulaştı.

KEPÇEYE bindirilen üç kişi aşağıya indirdi. Kurtarma sonrası vatandaş itfaiyeyi alkış yağmuruna tuttu. Karbonmonoksit zehirlenmesi olan üç kişi tedavi için Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Allah korudu

APARTMAN yöneticisi Cemal Öztürk, polise verdiği ifadesinde ‘‘Tankın içindeki yakıtı boşaltmıştık. Az miktarda bir şey kalmış. Kıvılcım sıçrayınca birden alevler yükseldi. Allahtan kimseye bir şey olmadı’’ dedi. İşçiler Derviş Kahmaz ve Mehmet Aşa'da aynı yönde ifade verdikleri belirtildi. Temizlikçi Kamuran İpek'in uyumakta olan yöneticinin oğlu Serkan Öztürk'ü uyandırıp ölümden kurtardığı belirtildi. İpek, ‘‘Temizlik yaparken heryanı dumanlar sardı. Serkan'a koşup kaldırdım’’ derken, üniversite öğrencisi Aylin Yalçın, ‘‘ Evde yalnızdım. Öleceğim diye çok korktum’’ dedi. Hastanede tedavileri yapılan üç kişi taburcu edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!