Karşıyaka’da sanat şöleni

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da sanat şöleni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2010 00:00

Karşıyaka Festivali ile Uluslararası Dans Festivali’ni birleştiren Karşıyaka Belediyesi, doyumsuz bir sanat şöleni için geri sayıma başladı. Birbirinden, ünlü sanatçılar ve dansçılar 15-18 Eylül tarihleri arasındaki şenlikte sahne alacak.

Haberin Devamı

İZMİR’in sanat merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karşıyaka Belediyesi, Eylül ayı içinde iki önemli festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geleneksel Karşıyaka Festivali’ni, 15- 18 Eylül tarihleri arasında bu yıl altıncı kez gerçekleştirecek olan Karşıkaka Belediyesi, aynı tarihlerde İzmir Uluslararası Dans Festivali’ni ikinci kez düzenleyecek olmanın da heyecanını yaşamaya başladı.
KUZEYİN OĞLU GELİYOR
Geleneksel hale gelen ve birbirinden farklı sanat etkinlikler ile sanatseverlere doyumsuz anlar yaşatan 6. Karşıyaka Festivali 15 Eylül’de kapılarını açacak. üç gün boyunca halk konserleri, söyleşiler, paneller, sergiler ve spor karşılaşmaları sunulacak. 16 Eylül akşamı, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda ünlü sanatçı Volkan Konak ücretsiz sahne alacak.
TODES İLK KEZ İZMİR’DE
Aynı tarihlere denk getirilen Karşıyaka Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Dans Festivali de tüm İzmirlileri dansa doyuracak. Uluslararası Dans Festivali’ne 14 ülkenin Dans Şampiyonu dansçıları katılacak. Ekipler, Dünya Şampiyonu olmak için yarışacak. Festivale uluslararası dans otoritelerinden oluşan jüri eşlik edecek. Festivalin en önemli konuğu ise Rus Dans Grubu TODES olacak. Dünyanın pek çok ülkesinde gösterilere çıkan ve özel bir seyirci kitlesine sahip olan TODES Grubu, İzmir’de ilk kez sahne alacak. 18 Eylül’deki müthiş final gecesi KRAL TV ekranlarından tüm dünyada 91 ülkede naklen yayınlanacak.

SINIRLARI AŞIYORUZ

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ilçedeki sanatsal faaliyetleri en üst noktaya taşımak istediklerini söyledi. Durak “Karşıyaka Festivali, yaşayan bir festival. Altı yıldır aralıksız devam ettiğimiz bu festivali daha da geliştirerek bir kez daha organize ediyoruz. Karşıyaka Festivalimiz ile Uluslararası Karşıyaka Dans Festivalimizi bu yıl birleştirdik. Dünyanın farklı ülkelerinden tanınmış dans gruplarını ağırlayacağız. Her geçen sene ülke sınırlarını biraz daha aşıyoruz” diye konuştu. Bu tür festivallerin kentin her bölgesinde artırılması gerektiğine dikkat çeken Durak “Dileğim, bu festivaller hiç bitmesin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!