Karını 10’a katladı

Güncelleme Tarihi:

Karını 10’a katladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 01:12

Yılın ilk altı ayında 55 milyon TL net kar açıklayan Petkim, kapasite kullanımında da yüzde 90’a ulaştı

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin petrokimyada tek hammadde üreticisi konumundaki Petkim, operasyonel verimlilik odaklı çalışmalarının sonucunu alırken, yılın ilk yarısında net karını 10 kat artırdı. Geçen yılın ilk yarısında 5 milyon TL, yıl sonunda 49 milyon TL net kar elde eden Petkim, bu dönem 55 milyon TL net kar açıkladı. Geçen yılın ilk yarısında sıfıra yakın olan net kar marjı yüzde 2.3’e çıktı.

Üretim yüzde 6 arttı

Söz konusu dönemde yüzde 27 artışla 2 milyar 443 milyon TL ciro gerçekleştiren şirketin brüt karı 111 milyon TL, FAVÖK rakamı da 87 milyon TL oldu. Yılın ilk yarısında üretim yüzde 6 artışla 1 milyon 471 bin tona yükseldi, kapasite kullanım oranı geçen yılın 9 puan üzerine çıkarak yüzde 90 düzeyinde gerçekleşti. Petkim, sadece 2. çeyrekte yüzde 35 artışla 1 milyar 253 milyon TL’lik ciroya imza attı.

Haberin Devamı

Pazar odaklı planlama

Genel Müdür Sadettin Korkut, yılın ilk yarısında pazar odaklı dinamik planlama politikasının sonucu olarak ciro, brüt kar, faaliyet karı ve net kar rakamlarında ciddi artış elde edildiğini söyledi. Söz konusu dönemde iç piyasada genel petrokimya pazarının aksine Petkim ürünlerine olan talebin arttığını, bunun da ciro artışına doğrudan yansıdığını belirten Korkut, sürdürülebilir karlılık hedefi kapsamında son altı çeyrekte iyi bir trend yakalandığını ifade ederek, “Şirketimizi kar üreten bir merkez haline getirmeye odaklandık. Bunu da ciddi oranda başardık. Üretimden lojistiğe kadar tüm süreçlerde operasyonel verimliliği ön planda tutarak ve kontrol edilebilen değişkenlere ağırlık vererek karlılığı önümüzdeki dönemde de sürdürmek istiyoruz” dedi. Sadettin Korkut, Türkiye’nin tek petrokimya hammadde üretim tesisi olan Petkim’de ilk altı aylık dönemde görülen ciro artışı ve net karın yanı sıra esas faaliyet karının da dörde katlandığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!