Karavana yıldızlar

Güncelleme Tarihi:

Karavana yıldızlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 00:00

Geçmiş sezonlarda Saffet Akyüz, Yasin Sülün, Erol Kapusuz, Süleyman Küçük, Murat Bölükbaş, Bülent Ataman, Mehmet Sedef gibi tecrübeli futbolculardan verim alamayan Altay, Levent Kartop ile Okan Koç’u da listeye ekledi.

Haberin Devamı

BU sezon transfer ettiği Okan Koç ve Levent Kartop’la yollarını ayıran Altay, son yıllarda “yıldız” etiketiyle getirdiği oyuncuların çoğundan verim alamadı. İlk yarının ardından iki tecrübeli oyuncusunun biletini kesen, sakatlıktan kurtulamayan Ufuk Ateş’in futbolu bırakma kararına da saygı gösteren İzmir temsilcisi, aynı sancıyı geçmişte de çekti. Geçen yıl devre arasında kaleci Bülent Ataman’la ipleri koparan Altay, Beşiktaşlı Mehmet Sedef’ten de sakatlığı nedeniyle faydalanamadı.
KERVANA KATILDILAR
? Altay’ın “yıldız sendromu” 2007-08’de Süleyman Küçük ve Murat Bölükbaş isimlerinin etrafında yoğunlaştı. Ekrem Al’ın yönetiminde “Direkt Süper Lig” parolasıyla sezona giren Altay, hayal kırıklığına uğradığı ilk yarı sonunda kaleci Süleyman ve santrfor Murat’la ilişiğini kesti. 2006-07 sezonunda ise Erol Kapusuz, “kayan yıldızlar” kervanına katıldı. Mehmet Erdoğan başkanlığındaki yönetimin en önemli transferi olan Kapusuz,
ilk yarı sonunda soluğu Samsunspor’da aldı.
HAYAL KIRIKLIĞI
? 2005-06’da Süper Lig’in kapısından dönen Altay, sezon başı transfer ettiği yıldızlardan verim almasına rağmen, devre arasında gelenlerde hayal kırıklığına uğradı. Ara transferde alınan Saffet Akyüz, Yasin Sülün, Murat Salar, siyah-beyazlı ekibe doğru düzgün katkı veremedi. Bir önceki sezon da Konyaspor’dan büyük ümitlerle gelen Adem Akın, sadece tek gol attıktan sonra devre arasında bavullarını topladı. İstanbulspor’dan transfer edilen Ferdi ise sezonu bitirdi, ama başarılı olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!