Karareis Barajı'nda çalışmalar hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Karareis Barajında çalışmalar hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 13:23

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'de yapılan Karareis Barajı'nda çalışmalar hızla devam ediyor.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Baraj ile Çeşme yarımadasına yılda 2.84 milyon metreküp içme suyu sağlayacağız" dedi.
İzmir Karaburun İlçesine bağlı Balıklıova Köyü'nün 22 kilometre kuzeybatısında, Camiboğazı Deresi üzerinde bulunan baraj silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde inşa ediliyor. Temelden 50 metre yüksekliğinde inşa edilen Karareis Barajı 174 bin metreküp dolgu hacmine sahip olup, rezervuarında 10 milyon m3 su depolanacak.

35 milyon TL'ye mal olacak baraj ile Çeşme ilçe merkezine yılda 2,84 milyon m3 içme ve kullanma suyu sağlanacak ayrıca mansaptaki tarım alanları için 0.58 milyon metreküp ve doğal hayatı koruma adına da yatağa 0.55 milyon metreküp su bırakılacak. Bölge halkı için önemli bir tesisi daha hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Projede sıyırma kazılarının ve SSB imalatlarının tamamlanmasının ardından barajı 2017 yılsonunda bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Karareis Barajı, Çeşmemizin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını güvence altına alacak olan son derece önemli bir tesistir. Proje ile Karareis Köyü'nden itibaren güneydoğu sahili boyunca yerleşim yerlerine, tesislere içme ve kullanma suyu temin edilecek. Böylece Karaburun ilçesinin güney kısmında yer alan Balıklıova, Ildır, Ilıca ve diğer yerleşimlerin içme - kullanma ve turistik amaçlı su ihtiyaçları karşılanmış olacak" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!