Karabağlar'dan atık pil rekoru

Güncelleme Tarihi:

Karabağlardan atık pil rekoru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 11:59

Karabağlar Belediyesi, çevre ve insan sağlığı için tehdit oluşturan atık pil toplamada bir rekora imza atarak 2015 yılının 9 ayında 1 ton 400 kg atık pil topladı.

Haberin Devamı

Doğayı ve canlıları korumak amacı ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ortaklaşa düzenlenen kampanya büyük ilgi gördü. İlçedeki okullara, 58 mahalle muhtarlığına, hastanelere, eczane ve iş yerlerine dağıtılan kutu ve bidonlarda, Karabağlar halkının da ilgisiyle 1 ton 400 kg pil toplandı. İlçe genelinde 500'den fazla pil kutusu ve pil bidonu dağıtan Karabağlar Belediyesi, iş yerleri ve vatandaşların da isteği üzerine atık pilleri yerinden alarak kendi tesislerinde depoladı. Kullanılmış piller Uzundere'de bulunan Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi'nin atık pil deposunda biriktirilerek TAP'a teslim edilmek üzere poşetlendi.
Karabağlar Belediyesi yetkilileri, içerisindeki kimyasal maddelerin toprağa, suya, havaya karışması sonucunda canlılara zarar veren atık pillerin çöpe atılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!