Karabağ adaylık turunda

Güncelleme Tarihi:

Karabağ adaylık turunda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 11:07

İZMİR'de iki dönemdir Bayraklı Belediye Başkanlığı yapan CHP'li Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nunu "2019'da yokum" açıklamasının ardından örgüt turuna çıktı.

Haberin Devamı

Bergama ve Kınık'a giden Karabağ, "Başkan adayı olurum olmam onu bilmem ama insanlar artık değişimden yana. İzmir'in yeniden canlandırılması gerektiği inancında. Partiliye daha çok sahip çıkan anlayışların hakim olmasını istiyorlar" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart'ta konuk konuşmacı olduğu Ege Genç İşadamları Derneği'nde siyasette bundan sonraki hedefinin ne olduğu sorusuna, "Zirvede bırakmak gerekli. Üç yıl sonra 71 yaşında bu görevi 15 yıldır yaptığım gibi layıkıyla yaptığım gibi beş sene daha yapacağımı söylemek bana çok gerçekçi gelmiyor" yanıtını vermişti. Bu sözler, parti içindeki muhtemel adayları harekete geçirdi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe örgütü ziyaretlerine Bergama ve Kınık ile başladı. Karabağ, davet aldığı her ilçeye gideceğini belirterek, DHA'nın bu ziyaretlerin adaylık turu mu olduğu yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı


"Adliye sürecinde yanımda olan arkadaşlarıma örgütüme bir anlamda teşekkür ediyorum. Adaylık için daha ortada fol yok yumurta yok. Ancak İzmir değişim istiyor. Başkan adayı olurum olmam onu bilmem ama insanlar artık değişimden yana. İzmir'in yeniden canlandırılması gerektiği inancında. Partiliye daha çok sahip çıkan anlayışların hakim olmasını istiyorlar. Özellikle belediyelerde işe alımlarda örgütün gözardı edilmemesini talep ediyorlar. Adaylık için çok erken daha üç yıl var. Bakalım neler olacak ama ben örgüt gezilerime devam edeceğim."


Önceki hafta İzmir merkezli 4 ilde rüşvet ve irtikap suçlamasıyla yapılan operasyonda aralarında Bayraklı Belediyesi bürokratlarının da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, 11. şüpheli olarak Başkan Hasan Karabağ da ifade vermişti. Tüm şüpheliler serbest kalırken CHP örğütü da Adliye önüne gidip Karabağ'ı desteklemişti.

BAKMADAN GEÇME!