Kaptan June’yi çok üzdüler

Güncelleme Tarihi:

Kaptan June’yi çok üzdüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 00:00

Teknesiyle 1975 yılının temmuz ayında geldiği Dalyan'a hayran kalan ve 1984 yılında yerleşen 85 yaşındaki June Haimoff (Kaptan June), beldenin tanıtımı ve caretta carettaların korunmasına yönelik çalışmalar başlattı.

Kısa sürede beldenin sevilen isimleri arasına girmeyi başaran Kaptan June'un adı altı yıl önce, Osmanağalar Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokağa verildi. Ancak altı ay önce, iki kişi gelip, sokağın tabelasını sökerek götürdü. Bunun üzerine belediyeye gittiğini belirten Kaptan June, "Başkan Suat Tufan'a, (Kaptan June nereye gitti? Dalyan'dan taşındı mı? Adının yazılı olduğu sokağın tabelasını niye söktünüz?) diye sordum. Başkan (Afedersin yeni tabelayı hemen takacağız) dedi. Ama altı ay geçti. Hala takılmadı. Sokağa adımın verilmesini ben istememiştim. O zamanki bu hareket benim için onurdu. Tabelanın sökülmesiyle, onurum kırıldı" diye konuştu.

BAŞKAN SAVUNMASI

Belediye Başkanı Suat Tufan sokağın isminin değişmediğini belirterek, "Yeni tabela koyacağız." dedi. Kaptan June'la aynı sokakta oturan Nuray Duman (41) ve Sibel Özalp (31) tabelanın en kısa sürede yerine takılması gerektiğini savundu. Tabelanın kim tarafından ne amaçla söküldüğü ise anlaşılamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!