Kanser savaşçısı

Güncelleme Tarihi:

Kanser savaşçısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kanseri yenen Ödemişli Dr. İlhami Güneral, binlerce kişiye umut oldu. ‘‘Kanserden Korkma’’ adlı kitabı ikinci baskı yapan Güneral, kendisine ikinci yaşam sunan ABD'deki kliniğin şubesini açacak.

Prostat tedavisi gördü

86 YAŞINDAKİ jinekolog Dr. Güneral, 1993'te prostat kanserine yakalandı. ABD Sn. Diago'daki Livingston Kliniği'nde 6 aylık tedaviden sonra sağlığına kavuşan Güneral'in 1997'de yazdığı kitap İngilizce'ye çevrildi.

Yer arayışı sürüyor

GÜNERAL şube için yer ararken, ‘‘Kanser, mikrobik bir hastalık. İnsanları kanser değil, modası geçmiş kemoterapi, radyoterapi öldürüyor. Oysa çare, oksijen ve ozonla karıştırılan kanda’’ dedi.

KANSERİ yenen Ödemişli Dr. İlhami Güneral, amansız hastalığın pençesindeki binlerce kişinin umudu oldu. Yazdığı ‘‘Kanserden Korkma’’ adlı kitabı ikinci baskısını yapan Dr. Güneral, şimdi de Ödemiş'te, kendisine ikinci yaşamı sunan ABD'deki kliniğin şubesinin açılması için harekete geçti.

EVLİ ve iki çocuk babası jinekolog, 86 yaşındaki Dr. İlhami Güneral, 1993'te prostat kanserine yakalandı. Ölümcül hastalığa pes etmeyen Dr. Güneral, ABD'nin Sn. Diago kentindeki Livingston Kliniği'ne gitti. Burada iki hafta yatıp Ödemiş'e dönen Dr. İlhami Güneral, 6 aylık tedaviden sonra sağlığına kavuştu. 1997'de ‘‘Kanserden Korkma’’ adlı kitap yazan Dr. Güneral, dikkatleri üzerine çekti.

Hasta akını

DR. İlhami Güneral'ın Ödemiş'teki jinekoloji muayenehanesi, çeşitli kanser türlerine yakalananların akınına uğramaya başladı. Hastaları ABD'deki kliniğe yönlendiren, ilaçlarının temini ve diğer işlemleri için herkese yardımcı olan kanser savaşçısının telefonları susmaz oldu, muayenehanesi hasta akınına uğradı.

DR. Güneral'ın ikinci baskı yapan kitabı, ABD'deki Livingston Kliniği yöneticileri tarafından İngilizce'ye çevrilirken, klinik, Ödemiş'te şube açmak için Dr. İlhami Güneral'a teklif götürdü. Dr. Güneral, kendisinin ve doktor arkadaşlarının da ortak olacağı kanser tedavi kliniği için yer arayışına girdi.

Hayata döndüren tedavi

KENDİSİNİ hayata döndüren tedaviyi özetle, ‘‘Kanserin mikrobik hastalık olduğunu keşfeden klinik sahipleri, eşim Gönül'den aldıkları kanı oksijen ve ozonla karıştırıp bana verdiler. İlaç, vitamin ve mineral takviyesiyle hastalığı yendim’’ diye açıklayan Dr. İlhami Güneral, şunları söyledi:

‘‘BEN hekimim. Kanser ölümcül bir hastalık, ama pes edemezdim. Pekçok kitap okudum. Amerika'da bir eser buldum, hayatım değişti. O eserden öğrendim ki, kanser çok basit bir enfeksiyondur ve bir bağışıklık sistemi hastalığıdır. Bağışıklık sistemini takviye ederseniz, yüzde 85-90 oranında bu hastalığı yenersiniz. Sn. Diago'ya gittim, tedavi gördüm ve kanseri yendim. Amerika'nın sadece bir eyaletindeki klinikte kullanılan oksijen tedavisi yöntemi ve Antineo Plaston adlı ilaç tüm Avrupa'nın ilgisini çekti. Japon bilim adamları, bu ilacın 2005'e kadar kanseri dünyadan sileceğine inanıyor. İnsanları kanser değil modası geçmiş kemoterapi, radyoterapi öldürüyor. Kemoterapi sağlıklı hücreleri öldürürken, kanserli hücreleri büyütüp çoğaltıyor. Oysa kanserli hücre oksijenli ortamda yaşayamıyor. Oksijen ve ozonla karıştırılan kan vücuda verildiğinde kanser yok oluyor.’’

KLİNİK yöneticilerinin Ödemiş'te şube açmak istediğini belirten Dr. Güneral, ‘‘Kitabım ve yönlendirdiğim hastalar klinik yöneticilerinin dikkatini çekti. Yer bulmamı istediler. Bina ya da uygun arsa arıyorum. Kliniğin açılmasıyla Türk hastalar ABD'ye gitmekten kurtulacak’’ dedi.

Dr. İlhami Güneral, Livingston Kliniği'nin Ödemiş'te açacağı şubenin ortakları arasında yer alacağını belirtti, ‘‘Kanser hastaları ABD'ye gitmekten kurtulacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!