Kadın gaspçıya restoranda baskın

Güncelleme Tarihi:

Kadın gaspçıya restoranda baskın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 00:00

Dört arkadaşıyla beraber bir kişiyi döverek, gasp eden ve 19 yıl hapis cezasına çarptırılan Emel Kanat Tüyen, restoranda yakalandı.

Haberin Devamı

İZMİR’in Üçkuyular Semti’nde üç yıl önce 46 yaşındaki Veli Billur’u evinde, dört arkadaşı ile birlikte darp edip Billur’dan para isteyen ve bu olay ile ilgili 19 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 39 yaşındaki Emel Kanat Tüyen 8 aylık takip sonrası bir restoranda yemek yerden polis tarafından yakalandı. Tüyen’in arkadaşları da aranıyor.

Pansiyon işletmecisi

Üçkuyular Semti’nde 2005 yılında, pansiyon işletmeciliği yapan 46 yaşındaki Veli Billur polise gidip, Hüseyin Akova (45), Murat Akyüz (36), Bahri Karaca (44), Reşit Akgün (42) ve Emel Kanat Tüyen’nin (39) kendisini darp edip para istediklerini söyledi. Bİllur’un şikayeti üzerine çalışma başlatan polis Bahri Karaca ve Reşit Akgün’ü yakalayıp mahkemeye sevk etti. Mahkemeye çıkartılan iki zanlı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "silahlı yağma, kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak, cebir, tehtid veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Firari 3 zanlı aranıyor

Aynı suçlardan ceza alan ve cezaları kesinleşen Akova, Akyüz ve Tüyen polis tarafından aranmaya başlandı. Tüyen’in izini bulan İnfaz Bürosu Ekipleri kendisini takibi aldı. 8 aylık takip sonrası Tüyen, Gümüldür İlçesi Ahmetbeyli Beldesi’ndeki bir restoranda yemek yerken yakaladı. Firari, Akova, Akyüz’ün ise hálá arandığı belirtildi.

Sahte amir yakalandı

İZMİR’in Eskiizmir semtinde, dün kendisini emniyet amiri olarak tanıtan bir kişinin olduğu ihbarını alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elinde telsizle araç kullanan kişiyi, hareketlerinden şüphelenip durdurdu. Adının Erhan Akankan olduğu anlaşılan zanlının, zorla çek senet tahsil etmek suçundan arandığı anlaşıldı. Akankan’dan bir polis telsizi ile sahte emniyet amiri kimliği ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!