Kadim Zamanlar Makinesi'ne yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kadim Zamanlar Makinesine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 01:25

SWISSOTEL Büyük Efes, Ekavart Gallery ve Büyük Efes Sanat işbirliğiyle, sanat yöneticiliğini Meriç Aktaş Ateş'in üstlendiği, Mercan Dede'nin "Kadim Zamanlar Makinesi" isimli resim sergisinin açılış kokteylinde İzmir'in önde gelen isimleri bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yarattığı özgün tarzıyla dikkat çeken bir müzisyen olan Mercan Dede (Arkın Ilıcalı), görsel sanatlar alanındaki suskunluğunu 2011 yılında ilk kişisel sergisi "Aşıklar Kabilesi" ile bozdu. Borusan Müzik Evi'ndeki Carlito Dalceggio ile gerçekleştirdiği Revolution/Revalation sergisi ile altmış binden fazla sanatseverle buluşan Mercan Dede'nin, Montreal'deki sergisinin ardından, bugüne kadar gerçekleştirdiği en gizemli çalışmaları içeren "Kadim Zamanlar Makinesi" sergisi, Swissôtel'in Kordon Salonu'nda İzmirlilerle buluştu.

Kadim Zamanlar Makinesine yoğun ilgi


EKAV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnci Aksoy ve Borusan Kültür Sanat CEO'su Zeynep Hamedi'nin de davetliler arasında yer aldığı serginin açılış töreninde Mercan Dede; sanatın bir ayna vazifesi gördüğünü dile getirirken, ziyaretçilerin eserlerde kendilerinden bir parça bulmalarını amaçladığını ifade etti. 16 yıl önce müzik yapmak için geldiği Swissotel Büyük Efes'te bu kez farklı bir konumda gelmekten büyük keyif aldığını belirten sanatçı, bu özel sergiyle her ne kadar zamanla ilgili bir yolculuğa atıfta bulunsa da asıl yolculuğun zaman içerisinde kişilerin kendini bulması olduğunu sözlerine ekledi. Mercan Dede'nin 40'ı aşkın, tuval üzeri karışık teknik olarak çalıştığı eserleri ve Arzu Kaprol'un bu özel sergi için Mercan Dede'yle birlikte hazırladığı Buda heykeli ise açılış kokteyline katılan konuklardan büyük ilgi gördü. Sergi 12 Nisan 2015 tarihine kadar gezilebilecek.

Kadim Zamanlar Makinesine yoğun ilgi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!