Kaçaklara VIP servis yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Kaçaklara VIP servis yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 21:36

Yabancı uyruklu kişileri yasadışı yollardan botla Yunanistan’a kaçırmaya hazırlanan insan tacirleri yakalandı. Zanlıların, kaçakları deri koltuklu, lüks minibüslerle taşıdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

izmir’de düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu kişileri yasadışı yollardan zodyak botla yunanistan’a kaçırmaya hazırlanan insan tacirleri yakalandı. Göçmen kaçakcılığı yapılacağı ihbarını alan izmir polisi, çalışma başlattı. Kimlikleri belirlenen şebeke elemanları, takibe alındı. Teknik ve fiziki takip sırasında, Basmane semtinde kaçakları dikkat çekmemesi için VİP minibüse bindiren zanlılar, Çandarlı Beldesi, Bademler Köyü Hayıtlı Koyu’na götürdü. Zodyak botla kaçacaklardıKaçak geçiş için kullanılacak malzemeleri ve kaçakların bir kalanlarını götürmek için ikinci kez yola çıkan şebekeye, Aliağa girişinde operasyon düzenlendi. Polis kontrol noktalarını belirlemek için önden gelen otomobilin ardından, içerisinde kaçakların bulunduğu VİP minibüs de durduruldu.

3 tutuklama

Haberin Devamı

Deri döşemeli koltukları bulunun ve işadamlarının gezisinde kullanılacağı söyleyenerek kiralanan minibüs içerisinde 15 kaçakla birlikte zodyak bot, şişme lastik içleri, kürekler ele geçirildi. İlk operasyonda yakalanıp işlemlerinin ardından da adliyeye sevk edilen 5 Türk’ten, T.G., F.Y., H.D. tutuklandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!