Kaçak profesör 951 gün sonra yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak profesör 951 gün sonra yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 12:19

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu, aynı bölümde görev yapan G.A.Y’ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanıp 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İzmir’de karaciğer nakilleriyle adını dünya çapında duyuran Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi  Öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu, aynı bölümde gerev yapan G.A.Y’ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanıp 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü karaciğer nakil grubunda yer alan Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu ile aynı bölümde görev yapan G.A.Y., arasındaki yakın ilişki 2005 yılında davalık oldu. Uzman Dr. G.A.Y., Astarcıoğlu’nun kendisine birkaç kez tecavüz ettiğini, evinde zorla alıkoyduğunu ve dövdüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Şikayet üzerine, olayı soruşturan cumhuriyet savcısı Prof. Dr.Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu, hakkında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Tecavüz mağduru genç kız, “Astarcıoğlu’yla asistan doktor olarak görev yaparken tanıştım. Nişanlımdan ayrılmıştım, aramızdaki duygusal yakınlaşma 3-4 ay sürdü. Olay akşamı Astarcıoğlu beni evine çay içmeye çağırdı. Gittiğimde alkol alıyordu. Çay içtik. İlişkiye girmek istedi. Kabul etmeyince vurdu. Bana tecavüz etti. Kaçmak isteyince yeniden tecavüz etti. Bunları anlatmamam için tehdit etti” dedi.

Haberin Devamı

6 YIL 9 AY HAPİS

Prof. Dr. Astarcıoğlu, açılan davada verdiği ifadesinde, G.A.Y. ile aralarında duygusal ilişki olduğunu söyleyip suçlamaları kabul etmedi. 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Astarcıoğlu “Evlenmek istiyordu. İlişkinin devam edip etmeyeceğini sordu. Ben de etmeyeceğini söyleyince sinirlendi. Bu nedenle tokat attım. Zorla sahip olmuş değilim” dedi. 2005 yılında açılan davada duruşmalar sonunda Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu, “zorla cinsel ilişkiye girmek”ten 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, “hürriyeti tahdit” suçundan ise beraat etti. Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi hapis cezasını aynen onarken, beraat ettiği diğer suçtan da yargılanmasına karar verdi.

MANİSA'DA YAKALANDI

Kararın onanmasının ardından Prof. Dr. Astarcıoğlu üniversitedeki görevinden ayrılıp ortadan kayboldu. Güvenlik güçleri ve interpol tarafından da kırmızı bültenle tüm dünyada aranan Astarcıoğlu bulunamadı. Polis gelen yüzlerce ihbarı değerlendirdi. Bu ihbarlardan bir tanesinde Prof. Dr. Astarcıoğlu’nun Fethiye’nin bir dağ köyünde çobanlık yaptığı belirtildi. Adı geçen köye giden polis, Prof.Dr. Astarcıoğlu’nun polis gelmeden önce kaçtığını tespit etti. 951 gündür her yerde aranan Astarcıoğlu’nun geçen ayın 25’inde Manisa’da yakalanıp, cezaevine konulduğu ortaya çıktı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu’nun geçen ayın 25’inde yakalanıp, cezaevine konduğunu, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Savcılık, hükümlü olan Astarcıoğlu’nun başka suçtan yargılanmasının devam ettiği için Buca Cezaevi’ne nakledileceğini belirtti. Astarcıoğlu’nun Yargıtay tarafından bozulan “hürriyeti tahdit” suçundan 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava ise yakalanamayıp, ifadesi alınamadığı için bitirilemiyordu. Şimdi bu dava da karara bağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!